Konatar: Cilj je demokratska smjena vlasti

"Snaga i politička zrelost jednog društva moraju počivati na sposobnosti da se na demokratski i miran način mijenja vlast, stoga je naš cilj demokratska smjena vlasti"
10 komentar(a)
Građanski pokret, Foto: Savo Prelević
Građanski pokret, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.12.2014. 13:17h

Građanski pokret želi da prekine praksu nesmjenjive vlasti i afirmiše potrebu demokratskih promjena, što je preduslov za slobodan razvoj i opšti društveni napredak, poručio je Miloš Kontar portparol Inicijalnog odbora

"Snaga i politička zrelost jednog društva moraju počivati na sposobnosti da se na demokratski i miran način mijenja vlast, stoga je naš cilj demokratska smjena vlasti. Spremni smo na saradnju, savezništvo i dijalog sa svim partjama, organizacijama civilnog društva, strukovnim udruženjima, sindikatima, socijalnim grupama i pojedincima koji su posvećeni stabilnosti i prosperitetu Crne Gore.

Kao reformatorski građanski pokret oprijedijeljeni smo za sistemske promjene na političkom, pravnom, ekonomskom i socijalnom planu. Spremni smo rješavati brojne naslijeđene i stečene probleme u društvu i državi.

Demokratska i mirna smjena vlasti je prvi korak ka Crnoj Gori kao slobodnoj državi utemeljenoj na idejama građanskog društva, pravnoj državi, socio-liberalnih vrijednosti, ka održivoj i stvaralačkoj ekonomiji", navodi Konatar.

Kontar navodi da su u Građanskom pokretu spremni da zajedno sa građanima naprave taj prvi korak ka demokratiji i slobodi.

Bonus video: