Konatar: Daniloviću, zadržite savjete za sebe

"Pozitivna neće donijeti nijednu odluku suprotno svojim političkim principima i obećanjima koja je dala građanima"
54 pregleda 95 komentar(a)
Miloš Konatar, Foto: Pozitivna Crna Gora
Miloš Konatar, Foto: Pozitivna Crna Gora
Ažurirano: 17.10.2012. 17:58h

Pozitivna Crna Gora neće uvažavati savjete opozicije, koja je neistinama učinila sve što je mogla kako bi ta partija ostvarila što niži izborni rezultat, kazao je član Predsjedništva Pozitivne Miloš Konatar.

Funkcioner Demokratskog fronta Goran Danilović poručio je danas predstavnicima Pozitivne da nejasni stavovi van političke arene i parlamenta zvuče simpatično i nađu svoje poklonike, ali da je, kada se dobiju mandati i odgovornost, drugačije.

Danilović je na svom Fejsbuk profilu napisao da zna da ima ko savjetovati Pozitivnu, ali da će ipak to uraditi i on, makar oni to pogrešno procijenili ili ne umjeli da cijene.

"Da su se opozicioni prvaci pitali, Pozitivna se ne bi ni osnivala, a svojim neistinama učinili su sve što su mogli kako bi imala sto niži izborni rezultat”, kaže se u saopštenju Konatara medijima.

On je rekao da je, na žalost opozicije, Pozitivna danas respektabilan politički faktor i da bi bez nje opozicija nastavila dvadesettrogodišnju igru sa vlastima, sa unaprijed poznatim rezultatom.

"Danas udjeljivati savjete onome koga su predstavljali kao produženu ruku režima i ljude koji hoće samo da uzmu birače opoziciji i ništa drugo je i licemjerno i nepristojno.Savjete svakako bolje da ostave za sebe, jer su im neophodni ukoliko žele da se ozbiljno bave politikom”, poručio je Konatar.

Prema njegovim riječima, Pozitivna neće donijeti nijednu odluku suprotno svojim političkim principima i obećanjima koja je dala građanima.

"A opozicione savjete sasvim sigurno nećemo uvažiti jer da smo ih uvažavali niti bi bilo Pozitivne, niti bi Crna Gora danas imala manjinsku vlast, niti bi građani imali nadu da je i u Crnoj Gori moguće spustiti vladajuću koaliciju na izborima ispod 50 odsto”, ocijenio je Konatar.

On je kazao da, “to što neko nije uspio za 23, odnosno 11 godina” Pozitivna je ostvarila za četiri mjeseca.

"I to je činjenica koja govori više od riječi kome su savjeti potrebni”, zaključio je Konatar.

Bonus video: