Konatar generalnom sekretaru OEBS-a poklonio kovertu kao simbol izbornih „pobjeda“ DPS-a

„Mi godinama ukazujemo na neregularnosti u izbornim procesima. Dostavljali smo i vašoj misiji cjelokupne dokaze o flagrantnom povređivanju izbornih prava u Crnoj Gori i o različitim izbornim neregularnostima"
1865 pregleda 2 komentar(a)
Koverte, Foto: GP URA
Koverte, Foto: GP URA

Potpredsjednik Građanskog pokreta URA, Miloš Konatar, uručio je danas generalnom sekretaru OEBS-a Tomasu Gremingeru kovertu sa materijalima izbornih neregularnosti i kazao da je to najsimboličniji primjer pobjede Demokratske partije socijalista na svim do sada održanim izborima u Crnoj Gori.

On je kovertu Gremingeru uručio na sastanku opozicionih lidera sa misijom OEBS-a u Crnoj Gori koji je održan danas u Skupštini Crne Gore.

„Ova koverta je dokaz izbornih neregularnosti u Crnoj Gori, a ona je poslužila i kao okidač za građanske proteste svake subote ovdje u glavnom gradu Crne Gore. Stranka čiji sam potpredsjednik je u potpunosti za reformu izbornog zakonodavstva ali ne sa akterima koji su sada na čelnim funkcijama u državi. Oni su za građane i nas izgubili svaki dignitet i legitimitet“, kazao je tom prilikom Konatar.

On je Gremingeru poručio i da Građanski pokret URA, kao ni komplet opozicija neće izlaziti na bilo koje izbore u narednom periodu sve dok se ne riješi politička i društvena kriza u zemlji i ispune zahtjevi građana sa protesta.

Konatar je kazao i da je pitanje slobodnih i fer izbora političko pitanje broj jedan danas u Crnoj Gori i da bez regularnog izbornog procesa i smjenjivosti vlasti na izborima ne možemo govoriti o demokratiji.

„Mi godinama ukazujemo na neregularnosti u izbornim procesima. Dostavljali smo i vašoj misiji cjelokupne dokaze o flagrantnom povređivanju izbornih prava u Crnoj Gori i o različitim izbornim neregularnostima. Sada svi svjedočimo i najkonkretnijim dokazima o malverzacijama vladajuće partije. Nećemo učestvovati u takvom političkom ambijenti i simulirati demokratske tekovine savremenih evropskih zemalja“ poručio je na kraju Konatar Gremingeru.

Bonus video: