Konatar: Kada ćete podnijeti ostavku, ministre Numanoviću?

"Da li Vaše ćutanje potvrđuje da se radi o istini ili ćutanjem želite sačekati da se prašina slegne i da građani zaborave. Ali, ministre Numanoviću, nećemo zaboraviti! Nećemo ćutati! Pitaćemo Vas. Tražićemo odgovore"
76 pregleda 32 komentar(a)
Suad Numanović, Foto: Vesko Belojević
Suad Numanović, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 13.04.2015. 10:00h

Koordinator za socijalnu politiku Građanskog pokreta URA Miloš Konatar uputio je javni poziv ministru za ljudska i manjinska prava Suadu Numanoviću da podnese ostavku, zbog zloupotrebe službenog vozila i mijenjanja registarskih oznaka.

"Ministre Numanoviću, dok Vam pišem ovo otvoreno pismo svjestan sam rizika da ste možda već poslali svoju ostavku predsjedniku Vlade i da za mojim pismom više nema potrebe. Uz rizik da je to zaista tako, i da ste svoju ostavku već poslali, ne mogu a da Vas ne pitam: kada ćete podnijeti ostavku ministre Numanoviću?", naveo je u pismu Konatar

Dodaje da se nada da će Numanović u obrazloženju svoje ostavke crnogorskoj javnosti objasniti zašto je mijenjao tablice na službenom automobilu.

"A dok ste postavljali (naložili da postave) lažne tablice, na Vaš službeni automobil, jeste li pomislili da ste ostavku trebali podnijeti još 2012. godine kada ste bili ministar rada i socijalnog staranja? Trebali ste ministre, jer je tada šira zona siromaštva u Crnoj Gori obuhvatala skoro 30 odsto stanovništva, dok je skoro polovina stanovništva (čak i po Vašim podacima) bila, a i danas je u opasnosti od ulaska u širu zonu siromaštva. Znam da ove podatke vrlo dobro znate, ali ću ih svakako ponoviti, dok ste bili ministar mjesečno materijalno obezbeđenje za četvoročlanu porodicu iznosilo je 85,00?, prosječna penzija 268,00?, dok je potrošačka korpa bila skoro 900,00?. Da li ste se zapitali kako ti građani preživljavaju, da li ste osjećali odgovornost? Da ste tada podnijeli ostavku, a morali ste, danas ne bi ni došli u situaciju da varate kompletnu javnost u Crnoj Gori".

Konatar je pitao Numanovića i zašto ćuti.

"Da li Vaše ćutanje potvrđuje da se radi o istini ili ćutanjem želite sačekati da se prašina slegne i da građani zaborave. Ali, ministre Numanoviću, nećemo zaboraviti! Nećemo ćutati! Pitaćemo Vas. Tražićemo odgovore. Vama ćemo biti i dosadni, ali nećemo više dozvoliti da se Vaša činjenja koja su na štetu i protiv interesa građana zaborave i prođu bez posledica.

Da li ste kao doktor, vozeći se u svom službenom automobilu koji vrijedi preko 60.000,00?, osjetili potrebu da inicirate prodaju Vašeg službenog automobila i da se taj novac donira za rekonstrukciju i obnovu porodilišta u Vašem, a i mom Bijelom Polju? Niste. Ali je zato je bilo bitnije da mijenjate tablice da se ne bi reklo da službeni automobil koristite u privatne svrhe, a koristili ste ga, i nažalost koristite ga i dalje. Mijenjajući tablice na svom službenom automobilu, Vi ste se ministre Numanoviću narugali svim građanima Crne Gore. E zato Vas ministre Numanoviću pitam: kada ćete podnijeti ostavku?".

Konatar je naveo da je ostavka Numanovića neophodna i najmanje je što "možete učiniti kako bi se donekle zaštitio ugled i integritet funkcije koju obavljate":

"A koji ste svojim djelovanjem u prethodnom periodu itekako narušili i doveli u pitanje. Želim biti potpuno jasan, ne ostavljajući bilo kakvu dilemu: Ne pitam Vas da li ćete, već kada ćete podnijeti ostavku ministre Numanoviću?", zaključuje se u pismu Konatara.

Bonus video: