Konatar: Konjević je od starta protiv opozicije

"Nažalost, interes i uticaj DPS-a na Konjevića puno su jači od volje građana glavnog grada za promjenama i smjenom DPS“
105 pregleda 35 komentar(a)
Miloš Konatar, Foto: Zoran Đurić
Miloš Konatar, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 09.08.2014. 09:39h

Član Predsjedništva Pozitivne Miloš Konatar kazao je da promjene u toj partiji ne smiju biti alibi "foteljaške svijesti" u SDP koji nije spreman da se istrgne iz zagrljaja DPS-a i da je nedostatak političke volje i hrabrosti za promjenama u Glavnom gradu bio jasno vidljiv i na Predsjedništvu SDP-a koje je, kako navodi, bilo protiv formiranja manjinske uprave.

Potpredsjednik SDP-a i ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević prekjuče je kazao da su vanredni izbori u Podgorici najbolje rješenje i da su sukobu u Pozitivnoj poništili koaliciju Evropsko lice Podgorice.

"Nažalost, interes i uticaj DPS-a na Konjevića puno su jači od volje građana glavnog grada za promjenama i smjenom DPS“, kazao je Konatar za „Vijesti“.

On je kazao da je i prije dešavanja u Pozitivnoj SDP pokazao da ne želi dogovor sa opozicijom.

„Da SDP nema političke volje i hrabrosti pokazao je i stav Predsjedništva SDP još prije dešavanja u Pozitivnoj, kojim su Raško, Vujica Lazović i društvo 9:5 pobijedili struju Džavida Šabovića i bili protiv manjinske vlasti sa opozicijom“, naveo je Konatar i dodao da bi, umjesto što želi da Podgoricu preda DPS-u, Konjeviću bilo bolje da objasni da li su ključni razlozi za odustajanje lični interesi, strah od odmazde ili dogovor sa DPS.

"Da inicijativa o unutrašnjim stvarima u Pozitivnoj onako smišljeno nije izašla u javnost, SDP bi morao tražiti neko drugo opravdanje. Možda bi to bila ukrajinska kriza, poplave u regionu, američko-ruski odnosi ili krah Brazila na SP“, kazao je Konatar.

On je dodao i da je Konjević po funkciji bio svjedok svih izbornih zloupotreba, mahinacija i krađa DPS-a.

"I umjesto što istom tom DPS daje vjetar u krila i vještačko disanje, za njega imam samo jednu poruku: Raško, bolje pođi i uhapsi nekoga“, naveo je Konatar.

Odbornik SNP-a Dragan Ivanović kazao je za Minu da izjave iz SDP-a navode na to da ta partija sve više liči na subjekat koji ne želi saradnju sa opozicijom, ali mu je nezgodno da to jasno saopšti.

Bonus video: