Konjević: Ako sud poništi vašu odluku, platite je iz svog džepa

Administrativni odbor je početkom novembra, podržao da se Konjeviću umanji plata za 10 odsto jer je rekao da potpredsjednik Skupštine Genci Nimanbegu nepricipijelno vodi plenarnu sjednicu
7469 pregleda 6 komentar(a)
Raško Konjević, Foto: Luka Zeković
Raško Konjević, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 12.12.2019. 16:33h

Poslanik Socijaldemokratske partije (SDP) Raško Konjević kazao je da će podnijeti tužbu Upravnom sudu zbog ponovljene odluke Administrativnog odbor kojom je novčano kažnjen zbog opomene na sjednici Skupštine Crne Gore.

Kako je pojasnio na sjednici Odbora, kada je donijeta prvi put odluka u pravnoj pouci stajalo je da ima pravo da se žali na odluku, a kada je to uradio dobio je obrazloženje da je isti nedozvoljen.

“Kako može biti nedozvoljeno kad ste mi vi sugerisali da se kroz taj pravni institut obratim vama. Ja sam se obratio, a vi mi odgovarate da je nešto dozvoljeno,” kazao je Konjević na sjednici, dodajući da su ga u tom dokumentu pogrešno podučili ili da ne znaju pravo.

"Ovo će da proizvede sudske troškove koji će da plate građani. A te troškove prouzrokuje direktno ovakvo postupanje Administrativnog odbora, odnosno onih članova odbora koji za ovakve odluke glasaju... Apelujem kad budu sudski troškovi, da svi vi koji ste glasali za ovakve odluke da iz svog džepa platite troškove advokata. Nije fer da to plaćaju građani Crne Gore", kazao je poslanik SDP-a.

Predsjednik Administrativnog odbora Luiđ Škrelja kazao je da Upravni sud riješi situaciju.

Na dio koji se tiče da poslanici vladajuće koalicije plate sudske troškove, Škrelja je odgovorio: "Mi ćemo snositi te troškove ukoliko i vi ili neko od vas, što ste proizveli troškove građana, isto tako nadoknadite na takav način", kazao je on na sjednici Odbora.

Tema sjednice bila je utvrđivanje predloga odluke o imenovanju predsjednika i dva člana Savjeta Agencije za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama.

Bonus video: