Konjević: Koalicija sa DPS suštinski raskinuta nakon odgovora da Brajović i Lazović ostaju u Vladi

Na pitanje ko su potencijalni postizborni partneri SDP-a , Konjević je najprije kazao da vjeruje da će poslije dobijanje poziva za NATO doći do promjena na političkoj sceni
79 pregleda 61 komentar(a)
Raško Konjević, Foto: Filip Roganović
Raško Konjević, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 19.10.2015. 10:51h

Nakon odgovora DPS-a SDP-u da Ivan Brajović i Vujica Lazović ostaju u Vladi, suštinski je raskinuta koalicija SDP-DPS saopštio je gostujući u emisiji “Živa istina” potpredsjednik SDP-a Raško Konjević, prenosi Radio Antena M.

DPS je nedavno odbacila predlog SDP o smjeni ministara koji su napustili SDP, ocjenjujući da to ne bi bilo dobro prije ispunjavanja spoljnopolitičkih ciljeva Crne Gore

Konjević je takođe kazao da će odgovor SDP-a biti definisan na organima partije, a tokom sedmice biće i Predsjedništvo SDP-a.

"Takvim odgovorom DPS-a su potvrđene dvije stvari, jedna je da su bili umiješani u kongresna dešavanja u SDP-u, a drugo je da su potvrdili i dodatno doprinijeli tome da koalicija DPS- SDP suštinski više ne postoji. Vlada je već tehnička nakon takve odluke DPS-a i nemaju našu suštinsku podršku u Vladi. Otvorimo koalicioni sporazum i ja sam lojalan njemu i politici SDP-a, zato što SDP nije prekršila u svom političkom djelovanju ništa od suštinskih stvari koje su tamo definisane," kazao je Konjević.

Na pitanje ko su potencijalni postizborni partneri SDP-a , Konjević je najprije kazao da vjeruje da će poslije dobijanje poziva za NATO doći do promjena na političkoj sceni.

"Vjerujem da će se i nama i DPS-u i Bošnjačkoj stranci kao konstituentima vlasti otvoriti mogućnost da to ne budu saradnje koje su uokvirene samo u ovo što su današnje poliičke saradnje, pri čemu bih isključio Demokratski front, posebno nakon onoga što je njegovo političko djelovanje u zadnjih mjesec dva. Ostaju svi oni koji budu poštovali nekoliko ključnih programskih odrednica" kazao je Konjević u emisiji "Živa Istina", a prenosi Radio Anrena M.

Na pitanje da li je u igri i DPS, Konjević je odgovorio potvrdno.

Bonus video: