Konjević: Koalicija sa DPS suštinski raskinuta nakon odgovora da Brajović i Lazović ostaju u Vladi - Vijesti.me
"ODGOVOR SDP BIĆE DEFINISAN NA ORGANIMA PARTIJE"

Konjević: Koalicija sa DPS suštinski raskinuta nakon odgovora da Brajović i Lazović ostaju u Vladi

Na pitanje ko su potencijalni postizborni partneri SDP-a , Konjević je najprije kazao da vjeruje da će poslije dobijanje poziva za NATO doći do promjena na političkoj sceni

Raško Konjević
Raško Konjević (Foto: Filip Roganović)

Nakon odgovora DPS-a SDP-u da Ivan Brajović i Vujica Lazović ostaju u Vladi, suštinski je raskinuta koalicija SDP-DPS saopštio je gostujući u emisiji “Živa istina” potpredsjednik SDP-a Raško Konjević, prenosi Radio Antena M. 

DPS je nedavno odbacila  predlog SDP o smjeni ministara koji su napustili SDP, ocjenjujući da to ne bi bilo dobro prije ispunjavanja spoljnopolitičkih ciljeva Crne Gore

Konjević je takođe kazao da će odgovor SDP-a biti definisan na organima partije, a tokom sedmice biće i Predsjedništvo SDP-a. 

"Takvim odgovorom DPS-a su potvrđene dvije stvari, jedna je da su bili umiješani u kongresna dešavanja u SDP-u, a drugo je da su potvrdili i dodatno doprinijeli tome da koalicija DPS- SDP suštinski više ne postoji. Vlada je već tehnička nakon takve odluke DPS-a i nemaju našu suštinsku podršku u Vladi. Otvorimo koalicioni sporazum i ja sam lojalan njemu i politici SDP-a, zato što SDP nije prekršila u svom političkom djelovanju ništa od suštinskih stvari koje su tamo definisane," kazao je Konjević.  

Na pitanje ko su potencijalni postizborni partneri SDP-a , Konjević je najprije kazao da vjeruje da će poslije dobijanje poziva za NATO doći do promjena na političkoj sceni.

"Vjerujem da će se i nama i DPS-u i Bošnjačkoj stranci kao konstituentima vlasti otvoriti mogućnost da to ne budu saradnje koje su uokvirene samo u ovo što su današnje poliičke saradnje, pri čemu bih isključio Demokratski front, posebno nakon onoga što je njegovo političko djelovanje u zadnjih mjesec dva. Ostaju svi oni koji budu poštovali nekoliko ključnih programskih odrednica" kazao je Konjević u emisiji "Živa Istina", a prenosi Radio Anrena M. 

Na pitanje da li je u igri i DPS, Konjević je odgovorio potvrdno.