Konjević kriv što kasni gradnja škole?

Radonjić tvrdi da Konjević tri mjeseca nije htio da razmotri zahtjev za rješavanje imovinsko-pravnih odnosa
181 pregleda 7 komentar(a)
Dušan Radonjić (Novina)
Dušan Radonjić (Novina)
Ažurirano: 10.11.2016. 08:06h

Predsjednik GO Golubovci Dušan Radonjić ocijenio je da bi izgradnja srednje stručne škole u Zeti trebalo da počne do kraja godine, ukoliko do tada bude riješeno još nekoliko imovinskih sporova.

Radonjić je na jučerašnjoj sjednici Skupštine optužio ministra finansija u Vladi izbornog povjerenja Raška Konjevića, da za tri mjeseca, koliko je kod njega bio zahtjev za rješavanje imovinsko-pravnih odnosa za pomenuti projekat, nije imao želju da ga razmotri.

„Poslije puno pritisaka, zahtjev je došao na sjednicu Vlade i odmah je usvojen... Tek smo sredinom septembra dobili mogućnost da rješavamo imovinsko- pravne odnose“, kazao je Radonjić.

Tokom rasprave o radu predsjednika GO u 2015. godini, Aleksandar Kojičić (DF) je kazao da je skandalozno da GO, kao institucija, nije znala da je u toku bio proces povraćaja zemljišta na kome treba da se gradi srednja škola.

„To je smiješno. Ni vi, ni sve druge institucije ove države očigledno ne radite svoj posao za koji ste vrlo dobro plaćeni“, kazao je Kojičić.

Mihailo Asanović (DF) je ocijenio da je poražavajuće da su kapitalni izdaci realizovani na svega 40 odsto, pitajući Radonjića da li je on krivac za tako haotično stanje ili prebacuje sve na druge institucije i njihovu neažurnost.

„Činjenica je da... smo omanuli što se tiče kapitalnog plana, ali smo dobili četvorogodišnji mandat i treba da realizujemo krupne projekte“, kazao je Radonjić.

Slavko Vukčević (SNP) je pitao zašto nijesu riješeni imovinsko-pravni odnosi i za izgradnju zelene pijace, koja je po DUP-u predviđena u istom kompleksu gdje i srednja škola. Radonjić je odgovorio da nisu u istom kompleksu, te da je pijaca planirana na zemljištu, koje je nakon restitucije, postalo privatno vlasništvo. Vlasnika zemljišta, kako je kazao, ne interesuje nikakva saradnja, ali će, ako se prepozna interes, zemljište biti otkupljeno u skladu sa procedurom.

Izvještaj je usvojen glasovima odbornika DPS-a, opozicija bila protiv.

Odbornici DPS-a su odbli Vukčevićev predlog da se ne razmatraju Nacrti DUP-ova „Mahala“ i „Balijače-Mojanovići, dio A“, jer se još ne zna kako će se obrađivači planova izjasniti povodom brojnih primjedbi koje su podnijeli građani.

Vukčević je kazao da bi trebalo podnijeti inicijativu da se u slučajevima gdje će se graditi u blizini kuća, pored nadoknade za zemljište, izvrši naknada i po osnovu obeštećenja i za samu tržišnu vrijednost objekta.

Kojičić: Kako trošite naše pare?

Kojičić je je pitao nadležne zašto nijesu zakazali nijednu sjednicu Skupštine pet i po mjeseci, dok su sve reprezentacije za to vrijeme uredno trošili.

Radonjić je kazao da reprezentaciju troše na potencijalne investitore, koje imaju obavezu da ugoste.

Kojičić je rekao da će, s obzirom da potiče iz stare ugostiteljske porodice, tražiti analitički spisak šta se tačno jelo i pilo.

Pare se, kako je kazao, arče i tako što se na Sajam poljoprivrede u Novom Sadu, „od zetskih para, vodi direktor „Plodova“.

Bonus video: