Konjević: Nećemo raskidati koaliciju sa DPS

On je naveo da SDP očekuje da premijer Milo Đukanović poštuje koalicioni sporazum i smijeni sa ministarskih pozicija bivše članove SDP Ivana Brajovića i Vujicu Lazovića
121 pregleda 75 komentar(a)
Raško Konjević, Foto: Savo Prelević
Raško Konjević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.08.2015. 14:46h

Socijaldemokratska partija neće raskinuti koaliciju sa Demokratskom partijom socijalista jer ona funkcioniše iako postoje brojne nesuglasice, poručio je potpredsjednik SDP Raško Konjević.

Konjević, koji je ministar unutrašnjih poslova, kazao je u intervjuu za Televiziju Crne Gore da SDP i DPS imaju dodirne tačke po pitanju unutrašnje i međunarodne politike.

On je naveo da SDP očekuje da premijer Milo Đukanović poštuje koalicioni sporazum i smijeni sa ministarskih pozicija bivše članove SDP Ivana Brajovića i Vujicu Lazovića.

Konjević je kazao da su teze o Ranku Krivokapiću kao lideru opozicije spin iz medija koji su osnovani u Srbiji, a posebno interesovanje imaju za politička zbivanja u Crnoj Gori.

„To je stvar koja ne drži elementarnu logiku. Kako neko ko je na poziciji predsjednika parlamenta, kako neko ko je sa svojom partijom dugo godina u vlasti, koji je zajedno sa DPS-om realizovao niz vrlo značajnih državnih projekata, od obnove nezavisnosti, do evropskih integracija i NATO, kako bi neko ko išta o politici zna i upravlja procesima želio da bude na čelu nekog imaginarnog opozicionog bloka“, upitao je Konjević.

Bonus video: