Konjević: Pitanje razgraničenja sa BiH završeno

52 pregleda 3 komentar(a)
Raško Konjević, Duško Marković, Foto: Savo Prelević
Raško Konjević, Duško Marković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 21.01.2015. 20:27h

Pitanje razgraničenja sa Bosnom i Hercegovinom (BiH) za Crnu Goru je završeno, poručio je ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević, navodeći da se nada da će ubrzo biti završeno razgraničenje sa Kosovom i Albanijom.

Konjević je učestvovao danas, na poziv šefa Delegacije Evropske unije (EU) Mitje Drobniča, na redovnom sastanku šefova diplomatskih misija država članica EU u Crnoj Gori. “Predstavnici država članica EU su iskazali interesovanje za razgraničenje sa BiH i pitanje Sutorine. Konjević ih je detaljno izvijestio o toku pregovora i konstatovao da je za Crnu Goru pitanje razgraničenja sa BiH završeno”, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

Konjević je rekao da se nada da će se ubrzo završiti razgraničenje sa Kosovom i Albanijom, kao i da će se u toku ove godine taj proces započeti sa Srbijom. “Ministar je sa predstavnicima država članica EU razgovarao o bezbjednosnoj situaciji u regionu u svjetlu nedavnih dešavanja u Francuskoj”, kaže se u saopštenju.

Konjević je informisao prisutne o aktivnostima koje crnogorske službe bezbjednosti preduzimaju po pitanju prevencije i sprečavanja terorizma u Crnoj Gori, izražavajući duboko žaljenje zbog terorističkog napada na redakciju satiričnog lista Šarli Ebdo.

“On je ukazao i na činjenicu da je Vlada utvrdila izmjene Krivičnog zakonika, kojima se propisuju stroge kazne za učešće crnogorskih građana u stranim oružanim sukobima, i da se očekuje njegovo usvajanje na januarskom zasijedanju Skupštine Crne Gore”, saopšteno je iz Ministarstva. Konjević je naglasio da je za to pitanje izuzetno važna regionalna saradnja.

Bonus video: