Konjević: Pozivi na rat su politički autogol, građanima je dosta krize

"Lako je predvidjeti da će sada DPS da stupi u javni 'dijalog' sa autorima ovakvih izjava i kaže da su oni garant stabilnosti i građanskog mira", kazao je potpredsjednik Socijaldemokratske partije
66 pregleda 38 komentar(a)
Raško Konjević
Raško Konjević
Ažurirano: 15.06.2017. 20:14h

Potpredsjednik SDP-a Raško Konjević kazao je “Vijestima” da se ta partija gnuša neodgovornih izjava o mogućem građanskom ratu i da onaj ko šalje poruke o sukobima, bez obzira na politički povod, neshvatljivo nabacuje “volej” DPS-u”.

Konjević je dodao da u Crnoj Gori neće biti ni rata ni sukoba.

“Građanima je dovoljno političke krize uzrokovane održavanjem izbora u danu državnog udara i gašenja elektronskih sredstava komunikacije. Dosta im je ekonomske krize uzrokovane lošom ekonomskom politikom zasnovanoj na rasprodaji resursa i prevaljivanjem loše politike na građane i srednji biznis povećavanjem PDV-a i tolerisanjem poreskog duga tajkunima bliskim DPS-u. Građanima je dosta ovakve vladavine prava u kojoj se rugaju pravdi u slučaju Marovica. Građanima je dosta da plaćaju desetine miliona štete u slučajevima “Limenke”, KAP-a... Biće i treba da bude političkih razlika i one su za svaku društvo dobre. Ali pozivi na sukobe ili rat su duhovi prošlosti i neshvatljivi politički autogolovi”, kazao je Konjević.

Konjević je dodao da je lako predvidjeti da će sada DPS da stupi u javni "dijalog" sa autorima ovakvih izjava i kaže da su oni garant stabilnosti i građanskog mira.

“Do tada će pokušati da se zaboravi da povećavaju PDV i time smanjuju životni standard građana, da imamo poreski dug od 700 miliona i da cijeli teret vladinih mjera svaljuju na građane a ne na sebi bliske tajkune koji opustošiše i Crnu Goru i njene građane” rekao je Konjević i dodao da građanima ne treba veća kazna od toga što je DPS ukinuo naknade majkama sa troje djece i što od prvog jula ukidaju dječiji dodatak.

“Pravdajući se da nema novca, a tih dana firmi koja duguje poreze isplaćuje iz istog budžeta dva miliona nezakonite državne pomoći. Građanima, posebno onima na sjeveru nema većih "sukoba" i "rata" od onih koje su DPS i njegovi sateliti uradili u proteklih osam mjeseci lošim mjerama ekonomske i socijalne politike,” kazao je Konjević.

Bonus video: