Konjević: Zar se ovako poziva ministar?

„Ovo je taj poziv o kojem govorite, koji je meni poslat 20. februara. Zar se ovako zove ministar u Vladi – bez pečata, bez memoranduma, na bijelom papiru“
55 pregleda 104 komentar(a)
Raško Konjević, Foto: Savo Prelević
Raško Konjević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 23.02.2015. 20:30h

Ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević poručio je danas da će doći u parlament da govori o bezbjednosnoj situaciji u državi kada, kako je rekao, dobije valjan poziv.

On je na sjednici Odbora za antikorupciju, na tvrdnju poslanika Koče Pavlovića da ministar danima ignoriše poziv da govori u parlamentu na tu temu, pokazao dopis koji je dobio od potpredsjednika Skupštine Branka Radulovića, bez pečata i memoranduma.

„Ovo je taj poziv o kojem govorite, koji je meni poslat 20. februara. Zar se ovako zove ministar u Vladi – bez pečata, bez memoranduma, na bijelom papiru“, kazao je Konjević.

On je naglasio da nije neodgovoran čovjek.

„Kada me parlament pozove, ja ću doći jer me je ova institucija izabrala. Ali se ovako ministar ne zove“, naveo je Konjević.

Pavlović: Treba sam da dođe

Pavlović je kazao da je posljednji događaj, kad je eksplodirala bomba u podgoričkom naselju Blok V usred dana, bila dovoljan razlog da Konjević sam dođe u parlament.

„Bomba koja je eksplodirala onoga dana, na onakav način, na onakvom mjestu, dovoljan je poziv za ministra. Ja mislim da vas je ta bomba pozvala, i vi ste trebali sami da dođete u parlament i da urađite od rukovodstva da odmah otvorimo raspravu o toj temi“, kazao je Pavlović.

Konjević je kazao da stoji na raspolaganju da na temu bezbjednosti govori bilo na matičnom na odboru, bilo na plenumu.

„Spreman sam da u plenumu ili na odboru govorim i u situaciji u Podgorici, i u Crnoj Gori. Ja nemam šta da arbitritram hoću li se odazvati pozivu parlamenta, to je moja zakonska obaveza“, poručio je Konjevi.

Bonus video: