"Konjeviću, Pozitivna CG nije i neće odustati od svojih principa"

"Konjević mora da zna da istorija Crne Gore ne počinje sa njim ili njegovim predsjednikom, već da je mnogo starija i da će trajati mnogo duže"
100 pregleda 10 komentar(a)
Pozitivna Crna Gora, Darko Pajović, Foto: Goran Malidžan
Pozitivna Crna Gora, Darko Pajović, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 26.10.2012. 14:22h

"Pozitivna Crna Gora nije i neće odustati od svojih principa i to vrlo dobro zna i gospodin Konjević i cijela crnogorska javnost. Takođe, Konjević mora da zna da istorija Crne Gore ne počinje sa njim ili njegovim predsjednikom, već da je mnogo starija i da će trajati mnogo duže.

Nismo sigurni da li je stvar manjka obrazovanja ili elementarnog nepoznavanja činjenice da državni simboli nisu tekovina nijedne partije, pa ni u vlasti neraskidivo inkorporiranog SDP-a, već simbol države Crne Gore", navodi se u reagovanju Pozitivne Crne Gore koje potpisuje potpredsjednica Azra Jasavić na navode potpredsjednika Socijaldemokratske partije (SDP) Raška Konjevića.

Konjević je kazao da je "Pozitivna Crna Gora odustala je od principa da postizborne koalicije neće praviti ni sa vlašću ni sa opozicijom, i opredijelila se za saradnju sa Demokratskim frontom (DF) i Socijalističkom narodnom partijom (SNP) u Nikšiću".

Konjević: Pozitivna odustala od svog principa >>>

"Preciznosti radi, Pozitivna je u kampanji više puta ponovila da neće ići u koaliciju ni sa ovakvom vlašću ni sa ovakvom opozicijom. Ukoliko bi opozicija prihvatila javno iskazane principe Pozitivne Crne Gore, ona bi napravila veliki iskorak, koji bi bio na korist i gradu Nikšiću i cijelom crnogorskom društvu. Dodatna elaboracija očigledne izmišljotine visokog funkcionera SDP-a u tom smislu nije potrebna", navodi se u reagovanju Pozitivne CG.

Za razliku od SDP-a, Pozitivna Crna Gora ne želi da svađa građane, već da državnost i nezavisnost budu neupitne i da civilizacijske tekovine budu opsteprihvaćene. To će, u krajnjem, voditi do slobodnog, bogatog i prosperitetnog društva, jer će građani biti okrenuti tom cilju

"Za razliku od SDP-a, Pozitivna Crna Gora ne želi da svađa građane, već da državnost i nezavisnost budu neupitne i da civilizacijske tekovine budu opsteprihvaćene. To će, u krajnjem, voditi do slobodnog, bogatog i prosperitetnog društva, jer će građani biti okrenuti tom cilju. To je misija Pozitivne Crne Gore i jasno nam je da SDP to ne može da razumije, jer je za njih država jednako privilegije i benificije za šačicu funkcionera", navodi se u reagovanju.

U Pozitivnoj navode da je razlog zašto ne razgovaraju "sa ovakvom DPS-SDP koalicijom o formiranju vlasti", više nego jasan i više puta iskazan u kampanji.

"Radi se o nesposobnosti aktuelne vlasti i nespremnosti da pristupi odlučnom otklonu od korupcije, organizovanog kriminala i trajnog siromašenja društva, te rasprodaje nacionalnog bogatstva. Očigledno ove činjenice nisu smetnja SDP-u da ih ne interesuje u kakvom je stanju država Crna Gora, jer ih to za razliku od privilegija i beneficija zapravo i ne zanima".

Bonus video: