Koprivica traži da odbor završi posao u roku: DPS opstruira reforme

Parlament je u ponedjeljak odlučio da do 18. decembra produži rok za rad Odboru za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva
927 pregleda 2 komentar(a)
Koprivica, Foto: Boris Pejović
Koprivica, Foto: Boris Pejović

Skupština Crne Gore nije morala da produži rok za izborne reforme jer su se one mogle završiti do 15. novembra, kazao je poslanik Demokrata Momo Koprivica.

Parlament je u ponedjeljak odlučio da do 18. decembra produži rok za rad Odboru za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva, nakon što je dio članova upozorio da izborne reforme neće završiti do 15. novembra.

“Apsolutno je bilo moguće završiti posao i do 15. novembra, te stoga nijesmo dali saglasnost na produženje rokova. Zna se koji su oblici izborne krađe, znaju se preporuke OEBS-a, međunarodni standardi i pravnotehnički to uopšte nije teško završiti. Mi smo i u ovom roku predali više od 100 rješenja za fer izbore”, kazao je Koprivica.

On je optužio Demokratsku partiju socijalista (DPS) da opstruira proces izbornih reformi jer je, kako tvrdi, na osnovu ranijeg iskustva mislila da opozicija nema efektna rješenja.

Povezani članci

13. Novembar 2019.

Naporno radili, ali ništa nijesu uradili

“Izašli smo sa kompletnim paketom mehanizama za sprečavanje izbornih krađa i onda je DPS krenuo u očigledno opstruiranje i prizivanje u pomoć vječitih saveznika”, kazao je on.

Bonus video: