Kordić: Najvažnije je da je u HN pobijedila opozicija

"Osvojili smo četiri mandata što predstavlja rast od 30 posto u odnosu na prethodne parlamentarne izbore. Na prethodnim parlamentarnim izborima DF je nastupio u nekadašnjem punom sastavu, predvođeni Miodragom Lekićem, a u našem sastavu je tada bio Demos, što daje posebnu težinu", rekla je Kordić
188 pregleda 8 komentar(a)
Simonida Kordić, Foto: Zoran Đurić
Simonida Kordić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 07.05.2017. 21:57h

Ovi rezultati pokazuju ono što je najvažnije, a to je da je na izborima u Herceg Novom pobijedila opozicija, da DPS prema ovim nalazima ne može da formira vlast i da će nova vlast u gradu biti opoziciona, saopštile je večeras Simonida Kordić, nosilac liste Demokratskog fronta (DF) na izborima u Herceg Novom.

Demokratska Crna Gora je saopštila njihove rezultate nakon 100% izbrojanih glasova. Prema njihovim podacima, DPS je osvojio 31% ili 12 mandata, Demokrate nepunih 25% ili 9 mandata, Demokratski front nepunih 11%, odnosno 4 mandata, Novska lista 7.8% ili tri mandata, a Socijalistička narodna partija 5.5% ili 2 mandata. Po jedan mandat su osvojili Izbor, Socijaldemokrate, koalicija SDP i URA i Građanska lista za Herceg Novi.

"Osvojili smo četiri mandata što predstavlja rast od 30 posto u odnosu na prethodne parlamentarne izbore. Na prethodnim parlamentarnim izborima DF je nastupio u nekadašnjem punom sastavu, predvođeni Miodragom Lekićem, a u našem sastavu je tada bio Demos, što daje posebnu težinu. Poredeći sadašnje rezultate sa rezultatima parlamentarnih izbora, jasno se vidi su za DF na parlamentarnom nivou glasali birači lokalnih stranaka. Kada se naši glasovi sada saberu sa glasovima lokalnih stranaka, dobije se rezultat koji se dobije na parlamentarnim izborima. Tako da želimo da se zahvalimo lokalnim strankama, prije svega Novskoj listi, koja nam je pružila podršku na parlamentarnom nivou. Smatramo da imamo posebnu obavezu prema njima i prilikom formiranja nove vlasti. Analize pokazuju da Demokrate koje su zabilježile značajan rast, taj rast je usmjeren na biračko tijelo SNP-a i DEMOS-a. Očekujem da će brzo biti formirana kvalitetna lokalna vlast", poručila je Kordić.

Ocijenjujući kampanju kazala je da je za DF bila izuzetno teška i pod pritiskom političkog režima iz Podgorice, od optužnica preko manipulacije državnim udarom.

Bonus video: