Kotorski SDP utvrdio nacrt Sporazuma o stvaranju uslova za fer i slobodne izbore

U saopštenju se dodaje da je u cilju iznalaženja adekvatnog rješenja, Opštinski odbor SDP CG Kotor 13. marta, uputio svim parlamentarnim subjektima zastupljenim u Skupštini opštine Kotor inicijativu za otpočinjanje dijaloga
2 komentar(a)
Kotor, Foto: Shutterstock
Kotor, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 11.04.2016. 10:12h

Kotorski odbor SDP-a utvrdio je nacrt Sporazuma o stvaranju uslova za fer i slobodne izbore u Kotoru. Sporazum će biti upućen svim parlamenarnim stranaka, saopšteno je iz SDP-a

Razmatrajući aktuelnu političku situaciju u Kotoru i u tom kontekstu inicijativu opozionih parlamentarnih stranaka za izglasavanje nepovjerenja predsjedniku Opštine Kotor, odnosno smjenu lokalne vlasti, Opštinski odbor Socijaldemokratske partije Crne Gore Kotor, na juče održanoj sjednici usvojio je nekoliko zaključaka.

"Imajući u vidu da je u susret izborima u našoj opštini veoma izražena kriza političkog povjerenja i sumnja u rezultate izbora, Opštinski odbor SDP CG Kotor konstatuje da je dijalog o stvaranju uslova za fer i slobodne izbore jedino pravo demokratsko rješenje za prevazilaženje nastale krize", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da je u cilju iznalaženja adekvatnog rješenja, Opštinski odbor SDP CG Kotor 13. marta, uputio svim parlamentarnim subjektima zastupljenim u Skupštini opštine Kotor inicijativu za otpočinjanje dijaloga.

"Opštinski odbor SDP CG Kotor očekuje primjedbe i sugestije na Nacrt navedenog sporazuma do 18. aprila, a sastanak sa zainteresovanim subjektima zakazuje za 21. april, u Sali Skupštine opštine Kotor (PalataBizanti), sa početkom u 18 časova. U cilju kvalitetnog i sveobuhvatnog sagledavanja Nacrta sporazuma o stvaranju uslova za slobodne i fer izbore, Opštinski odbor SDP CG Kotor predlaže odlaganje skupštinskih zasijedanja zakazanih za 12. i 14. april", navodi se u saopštenju.

Bonus video: