Kovačević: DPS ucijenio Borovića, imamo dokaze

104 pregleda 106 komentar(a)
Milan Borović Fejsbuk prepiska
Milan Borović Fejsbuk prepiska
Ažurirano: 15.04.2016. 20:48h

Dva sata pred početak predizborne ćutnje, Milan Borović, jedan od kandidata za odbornike „Tivatske Akcije“ (TA) iznenada je odlučio da se povuče sa njihove izborne liste, a TA je saopštila da ima dokaza da je on ucijenjen od strane DPS da to uradi.

"Obavještavam građane Tivta da sam, zbog određenih razlika u stavovima odlučio da uskratim podršku listi TA i ne bih želio da se moje ime dalje koristi u cilju ostvarivanja njihovog izbornog rezultata", navodi se u saopštenju koje je večeras oko 20 sati medijima poslao Borović.

On je inače, crnogorski reprezentativac u streličarstvu i predsjednik Streličarskog kluba „Tivat“.

Iz TA su odmah potom, medijima proslijedili dio kominikacije koju je Borović preko fejsbuka vodio sa nosiocem njihove liste Miomirom Abovićem i u kome čelnike TA obavještava da je pod ogromnim pritiskom DPS da se povuče sa liste TA.

„Ja sam rekao da ću to uraditi jer ne želim da rizikujem da sav moj trud propadne zbog politike. Meni je mojh sport i moja vizija trenutno najvažniji dio mog života. Nadam se da razumiješ", napisao je Borović Aboviću.

Iz TA su tim povodom saopštili da "divljanje kriminalne režimske grupe u Tivtu postaje sve agresivnije kako im se približava kraj”.

“Mafijaško ucjenjivanje i kupovanje ljudi prelazi ovih dana sve što je DPS do sada radio. Nakon performansa koji su juče napravili sa Pinom Bubanjom koja je iz SDP prešla u SD, režim je za posljednje sate pred izbornu tišinu odabrao trenutak kada će plasirati izjavu Milana Borovića da se iščlanjuje iz Tivatske Akcije", saopštio je Mirko Kovačević, predsjednik GO TA. On je naveo da je Borovića DPS počeo da ucjenjuje već prije dvadesetak dana.

“Jer, Bože moj, oni njega pomažu finansijski (kao da je to njihov novac, a ne novac građana Tivta, i kao da on to svojim rezultatima ne zaslužuje) – a on je njih „izdao“. Tako mu je od više DPS-ovaca poručeno da zaboravi na pomoć Opštine ubuduće, ili da se hitno iščlani i distancira od TA. Milanu ne zamijeramo što je popustio, jer znamo da je njemu streličarstvo više od strasti, i da je zbog ovog sporta bio spreman da žrtvuje i mnoge druge stvari u životu. Ali, ljudskom talogu koji ovo radi, i koji misli da ćemo se sjutra mirno sretati na ulicama – poručujemo: niti ćemo što zaboraviti, niti opraštati, i naplatićemo vam sve sa debelom kamatom.”- kazao je Kovačević dodajuči da “onim što DPS radi posljednjih dana pred izbore priziva se veliko zlo”.

On je stoga pozvao Tužilaštvo da “hapsi trgovce ljudskim dušama, ucjenjivače i reketaše režima, jer, u suprotnom, običnim građanima neće preostati ništa drugo nego da se sami brane kako znaju i umiju".

Bonus video: