Đukanović: Realno, bolji smo od opozicije, ali to nije dovoljno

"Nama trebaju oni koji su najvredniji", rekao je Đukanović
7510 pregleda 37 komentar(a)
Đukanović na konferenciji u Danilovgradu, Foto: Zoran Đurić
Đukanović na konferenciji u Danilovgradu, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 14.05.2019. 12:37h

Predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) i predsjednik države, Milo Đukanović kazao je da je ta partija jača od opozicije, ali da to nije dovoljno.

On je prisustvovao izbornoj konferenciji danilovgradskog Odbora DPS koji bira nove članove.

Poručio je članovima partije da sagledaju što su radili u prethodnom periodu i na osnovu toga promišljeno prave planove.

"Ovo su prilike koje ne bi smo smjeli propuštati i kojima ne smijemo pristupati svečarski... Ne smijemo se zavaravati i upasti u zamku da emitujemo samozadovoljstvo zato što smo bolji od Fronta i od Demokrata. To se podrazumjeva, ali to nije realan pogled na kvalitet naše partije. Realan pogleda nas vodi u sledeću analizu - šta su bile naše mogućnosti u prethodnom četvorogodištu, šta su bila očekivanja građana", rekao je Đukanović.

Pozvao je članove Izborne skupštine da danas raspravljaju i o tome kakva su očekivanja građana od njih u protekle četiri godine, a što su dobili.

"Nama trebaju oni koji su najvredniji", rekao je Đukanović dodajući da se mora prestati sa razmišljanjem da li da se u odbore biraju stari ili mladi, žene ili muškarci, fakultetski obrazovani ili ne, lojalni ili kreativni...

Đukanović je čestitao danilovgradskom Odboru svoje partije, naglašavajući da je izborna konferencija u tom gradu prva od 21 planirane u kongresnoj godini.

Pored Đukanovića, opštinskoj izbornoj konferenciji prisustvuje i politički direktor te partije Tarzan Milošević.

Aktuelna predsjednica Opštine Danilovgrad i lokalnog Odbora DPS-a Zorica Kovačević govorila je o realizovanim aktivnostima između dvije konferencije, ali i najavila izgradnju zgrada za socijalno ugrožene, djecu bez roditeljskog staranja, rekonstrukciju puteva, milionske investicije, zapošljavanje i podršku poljoprivrednicima sa teritorije Danilovgrada.

Galerija

Bonus video: