Kovačević: Nikolić pokazao da nikad u životu nije saslušao do kraja nijednu Amfilohijevu rečenicu

"Niko nije napao Crnu Goru, pogotovo nije Crkva. Politika režima je ta koja je napala Crkvu i litije koje se dešavaju su političke u onoj mjeri u kojoj se od bestijalnih napada na nju, koje predvodi Milo Đukanović, treba odbraniti. Istorijske istine i crkveni kanoni ne mogu se promjeniti na partijskim kongresima ali izgleda da to neokomunisti iz DPS-a ne znaju"
1987 pregleda 4 komentar(a)
Kovačević, Foto: Nova srpska demokratija
Kovačević, Foto: Nova srpska demokratija

Svojim saopštenjem, portparol Demokratske partije socijalista (DPS) Miloš Nikolić je pokazao da nikada u životu nije saslušao do kraja nijednu rečenicu mitropolita Amfilohija, a kamoli neku njegovu besjedu, saopštio je danas Marko Kovačević, portparol Nove srpske demokratije (NSD).

"On nastavlja niz besprizornih, antihrišćanskih kampanja kakve su sprovodili komunisti u Crnoj Gori nakon 1945. godine sa željom da se još jednom dogodi stradanje Crkve, nalik onome, kada su politički prethodnici gospodina Nikolića ubili mitropolita crnogorskog - primorskog Joanikija i većinu tadašnjeg sveštenstva u Crnoj Gori. Zato i nije čudo da Nikolić zaobilazi istinu kada kaže da naša Crkva i Mitropolit nemaju nikakve argumente protiv samog Zakona, za šta svako zna da nije istina, jer se bez čvrstih argumenata i tek tako ne pojavljuje ovoliki broj ljudi na ulicama Crne Gore. Baš zato što je iznesen sijaset argumenata zašto je Zakon protiv SPC loš i imamo ovako brojne litije i molebane u svim gradovima", istakao je Kovačević.

On je dodao da je priča o navodnoj ugroženosti Crne Gore više ne pije vodu i svakome je jasno da je to godinama bila dimna zavjesa režima, kojom su pokrivali svoja nepočinstva.

"Niko nije napao Crnu Goru, pogotovo nije Crkva. Politika režima je ta koja je napala Crkvu i litije koje se dešavaju su političke u onoj mjeri u kojoj se od bestijalnih napada na nju, koje predvodi Milo Đukanović, treba odbraniti. Istorijske istine i crkveni kanoni ne mogu se promjeniti na partijskim kongresima ali izgleda da to neokomunisti iz DPS-a ne znaju", rekao je Kovačević.

On je kazao da iz DPS suštinski i ne brinu o ugroženosti Crne Gore, kojoj se ovih dana, zbog veličanstvenih litija, istinski divi čitavi svijet i koju je, najbolje definisao Patrijarh srpski Irinej, nazivajući je - Sveta Crna Gora.

"Oni brinu o ugroženim pozicijama svog lidera i njihove stranke, o foteljama koje su krenuli da im izmiču njihovi članovi, pa misle da će ovako agresivnom kampanjom i iskazivanjem nepoštovanja prema Mitropolitu Amfilohiju od strane mladića iz njihovih redova, nekoga ubjediti da neće upasti u bezdan koji su sami proizveli. Sveta Crna Gora će postojati i posle njih kao što postoji i sada, uprkos njima", zaključio je Kovačević.

Bonus video: