Kovačević: Zdravorazumska izjava Selakovića

"Naravno, i ova izjava je iskorišćena od strane tzv. crnogorskih intelektualaca da pošalju prijeteće poruke srpskom narodu u Crnoj Gori i istaknu ''legitimno pravo države Crne Gore'' da pljačka crkvenu imovinu i osniva paracrkvene organizacije"
2178 pregleda 7 komentar(a)
Kovačević, Foto: NOVA
Kovačević, Foto: NOVA

Portparol Nove srpske demorkatije, Marko Kovačević rekao je da je izjava generalnog sekretara predsjednika Srbije Nikole Selakovića o Crnoj Gori kao ''klasičnoj srpskoj državi'' jedina moguća izjava koja se u tom smislu može dati o tome šta je Crna Gora bila u prošlosti.

"Nezamislivo je da bilo koji Srbin, poštujući istorijske činjenice i istinu, izjavi nešto drugo po tom pitanju. To je opšta istina i zvanična Srbija nije dužna da bilo kome objašnjava šta je njen predstavnik Selaković mislio u svojoj izjavi. To je zdravorazumski stav i na ličnom i na državnom planu i Selaković ga je iznio kao jednu notornu činjenicu i jasan argument. Samo oni koji su protiv istine i oni koji ne misle dobro Crnoj Gori mogu dati drugačiju izjavu u vezi toga šta je Crna Gora bila", rekao je Kovačević.

On je dodao da Srbi iz Crne Gore, svaki drugačiji stav zvaničnih vlasti iz Srbije od onoga koji je iznio Selaković smatraju kao neprijateljski i "držimo za najgoru vrstu podilaženja crnogorskim separatističkim vlastima."

"Naravno, i ova izjava je iskorišćena od strane tzv. crnogorskih intelektualaca da pošalju prijeteće poruke srpskom narodu u Crnoj Gori i istaknu ''legitimno pravo države Crne Gore'' da pljačka crkvenu imovinu i osniva paracrkvene organizacije. Crna Gora i njen narod će svoje legitimno pravo da postoje i opstanu istaći u subotu 15. juna pred Hramom Hristovog vaskrsenja u Podgorici nakon čega će, bez sumnje, iste ove plaćeničke pojave imati svoje mjesto u režimskim, antipravoslavnim i antisrpskim medijima, sa novim naletima bijesa i prijetnji", zaključio je Kovačević.

Bonus video: