Kovertu izviđaju, za protest već kažnjeni

"Bečić odgovoran zbog protesta, Đukanović nije iako je u njegovu partiju stigla koverta"
2808 pregleda 3 komentar(a)
Bečić na protestu u Golubovcima, Foto: Filip Roganović
Bečić na protestu u Golubovcima, Foto: Filip Roganović

Lider Demokrata Aleksa Bečić kažnjen je prekršajno sa 250 eura, a ta partija sa 500 eura zbog protesta na platou Centra za kulturu u Golubovcima čiji je povod bila afera “koverta”.

Demokrate su, kako su rekli “Vijestima”, juče dobile odluku Prekršajnog suda u Podgorici u kojoj se navodi da su Bečić i partija prekršili Zakon o javnom redu i miru jer nisu prijavili skup ispred Centra.

Aleksa Bečić je pred sudom, piše u presudi, rekao da ih policija nije upozorila da se raziđu i da je zahtjev politički motivisan. Policajci koji su svjedočili, ispričali su da su bili u civilu i da su pratili skup kako bi prijavili kako bude kršenja javnog reda. Objasnili su da je to njihov način rada.

Generalni sekretar Demokrata Boris Bogdanović rekao je “Vijestima” da ni nakon skoro godinu dana nema podignute optužnice protiv aktera afere “Koverat”: “Sa druge strane već je završen sudski postupak protiv predsjednika Bečića i on je osuđen na novčanu kaznu zato što je protestovao protiv “koverte”, rekao je Bogdanović.

Na snimku koji je objavljen početkom godine vidi se kako bivši gradonačelnik Slavoljub Stijepović (DPS) stavlja kovertu u džep, koju mu predaje Duško Knežević, za kojim je raspisana Interpolova potjernica. Specijalno tužilaštvo je pokrenulo izviđaj ali on još nije okončan.

“Bečić je odgovoran jer je predsjednik Partije koja je protestovala protiv “Koverte”, a (Milo) Đukanović nije odgovoran iako je predsjednik Partije u koju je stigla koverta, a pri tom je priznao da je stigla i da su oni imali taj nezakoniti obostrano interesni odnos sa mnogim biznismenima. Što je mnogo, mnogo je, pa i u ovako zarobljenoj zemlji,” rekao je Bogdanović “Vijestima”.

Bonus video: