Krapović blokirao primjenu odluke: Nema para dok se ne smisli novi model

Odluka je donesena u vrijeme kada se nova opoziciona vlast dogovarala da preuzme rukovođenje gradom, a brojni zaposleni, uglavnom kadar donedavno vladajućeg DPS-a, predavali zahtjeve za sporazumni prekid radnog odnosa
63 pregleda 25 komentar(a)
Dragan Krapović, Foto: Vuk Lajović
Dragan Krapović, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 28.02.2017. 20:03h

Gradonačelnik Budve Dragan Krapović blokirao je primjenu odluke o visini otpremnine za opštinske službenike i namještenike svog prethodnika Srđe Popovića.

Odluku kojom je predviđeno da službenici koji potpišu sporazumni prekid radnog odnosa dobijaju 8.000 eura otpremnine ukoliko imaju do 10 godina radnog staža, 12.000 eura za između 10 i 20, odnosno 16.000 za više od 20 godina, lider budvanskog DPS-a donio je 24. novembra prošle godine, praktično mjesec nakon lokalnih izbora.

Odluka je donesena u vrijeme kada se nova opoziciona vlast dogovarala da preuzme rukovođenje gradom, a brojni zaposleni, uglavnom kadar donedavno vladajućeg DPS-a, predavali zahtjeve za sporazumni prekid radnog odnosa.

Glavna zamjerka nove vlasti je ta što je zaposleni sa svega godinu staža mogao da ode kući sa 8.000 eura otpremnine.

O visinama otpremnina izjasniće se novi saziv lokalnog parlamenta, kome će biti ponuđeno novo rješenje.

Poslanici Demkratske Crne Gore su još krajem decembra prošle godine podnijeli Ustavnom sudu zahtjev za ocjenu zakonitosti Popovićeve odluke, ali o tome još nije odlučeno.

“Vijestima” je potvrđeno da će Opština isplatiti otpremnine radnicima koji su do sada potpisali rješenja, ali da novih zaključivanja sporazumnih prekida radnog odnosa, po Popovićevoj odluci, neće biti.

Odluku o stavljanju van snage odluke o visini otpremnina donio je i novi Odbor direktora opštinskog preduzeća “Mediteran reklame”.

Bonus video: