Krapoviću 1.300 eura, ostalima manje

Potpredsjednik Opštine Veselin Marković kaže da, kada je riječ o nesrazmjernim zaradama, mogu da utiču na preduzeća čiji je osnivač Opština, jer se dijelom finansiraju iz budžeta. Ističe da se na preduzeća koja se sama finansiraju može uticati preko upravnih odbora
0 komentar(a)
Dragan Krapović, Foto: Vuk Lajović
Dragan Krapović, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 14.03.2017. 20:22h

Gradonačelnik Budve Dragan Krapović ubuduće će imati najveću platu u lokalnoj administraciji.

Krapovićeva plata iznosi 1.300 eura i on neće zarađivati više od svojih prethodnika, ali će biti smanjena primanja direktora opštinskih preduzeća. To je odluka nove gradske vlasti kojom će biti prekinuta višegodišnja praksa - da prvi čovjek metropole turizma ne zarađuje najviše. Veće plate od Krapovićevih prethodnika imala je praktično većina direktora opštinskih preduzeća - od Vodovoda, Komunalnog, Pogrebnog, Mediteran reklama...

“Smatram da plata predsjednika Opština treba da bude najveća. Svaki predsjednik treba da radi najviše, da ima najveću odgovornost i da bude najviše plaćen. Mislim da je to u redu, ne samo u logičkoj, već i u zakonskoj i svakoj drugoj ravni”, kazao je Krapović .

On ističe da su sigurni da će uvesti red, između ostalog i kada je riječ o visini zarada, u administraciji u kojoj vlada javašluk: “Ima tu mnogo stvari koje treba riješiti, svakako je tu i smanjenje plata. Bojim se da jedan broj radnika koji je na platnim listama ne dolazi na posao. Drugi ne obavljaju svoje poslove, iako dolaze. Jedan broj dolazi i odlazi kako mu se prohtije. Sve će to, vremenom, biti stavljeno u rigoroznije tokove. Doći ćemo do toga da oni koji rade budu adekvatno plaćeni”.

Potpredsjednik Opštine Veselin Marković kaže da, kada je riječ o nesrazmjernim zaradama, mogu da utiču na preduzeća čiji je osnivač Opština, jer se dijelom finansiraju iz budžeta. Ističe da se na preduzeća koja se sama finansiraju može uticati preko upravnih odbora.

“Ko god od direktora javnih preudzeća, ustanova ili društava misli da je njegova odgovornost i posao koji obavlja važniji od predsjdnika, grdno se vara“.

Opština je ukinula isplaćivanje varijabila. Godinama unazad radnici su primali varijabile, kao jedan od načina da se nadomjesti visina zarade... Da se varijabile moraju isplaćivati samo po osnovu zakonskih odredbi, jasno je ranije kazala i DRI.

Bonus video: