Krgović i Brković u Političkom savjetu Pozitivne Crne Gore

Prema Statutu Pozitivne, Politički savjet čine istaknuti politički, naučni i javni radnici, a član Političkog savjeta može, ali ne mora biti član partije
356 pregleda 61 komentar(a)
Darko Pajović, Žarko Rakčević, Ljubiša Krgović, Foto: Luka Zeković
Darko Pajović, Žarko Rakčević, Ljubiša Krgović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 16.07.2012. 11:37h

Bivši guverner Centralne banke Crne Gore Ljubiša Krgović i književnik Balša Brković imenovani su, kao nestranačke ličnosti, za članove Političkog savjeta Pozitivne Crne Gore, potvrdio je “Vijestima” direktor stranke Srđan Perić.

Osim njih, kao nestranačke ličnosti, u Savjet su uključeni i nekadašnji gradonačelnik Cetinja, koji je na tu funkciju bio postavljen kao kandidat Liberalnog saveza Crne Gore Milorad-Mišo Vujović kao i menadžer Božidar Kulić.

Imenovanje članova Političkog savjeta Pozitivne predložilo je Predsjedništvo stranke na sjednici u srijedu, dok je Glavni odbor prije dva dana elektronskim glasanjem potvrdio njihovo imenovanje.

Učešće u radu tog savjetodavnog stranačkog tijela ranije su potvrdili i nekadašnji predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Žarko Rakčević, profesorica književnosti Božena Jelušić kao i nekadašnji potpredsjednik Vlade Slavko Drljević.

U Političkom savjetu su i nekadašnji član rukovodstva Saveza reformskih snaga Vaselj Camaj, general u penziji Blagoje Grahovac, te pedijatar i humanista dr Arslan Dedeić.

Perić je podsjetio da, prema Statutu Pozitivne, Politički savjet čine istaknuti politički, naučni i javni radnici, a član Političkog savjeta može, ali ne mora biti član partije.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: