Krivična prijava protiv Draga Đurovića i NN lica: Ucjenjivan da glasa za DPS?

U prijavi se navodi da se sumnja da je "Drago Đurović prinuđen i ucjenjen od strane nepoznatih lica, da glasa u SO Nikšić suprotno svojoj volji"
73 pregleda 0 komentar(a)
Drago Đurović, Foto: Ivan Petrušić
Drago Đurović, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 19.12.2012. 16:07h

Pozitivna Crna Gora, kako je saopšteno, primila je krivičnu prijavu NN lica protiv Draga Đurovića, bivšeg odbornika Pozitivne iz Nikšića, za krivično djelo falsifikovanje isprave, kao i protiv NN izvršioca zbog krivičnog djela prinude.

"Građanin-birač-glasač koji je želio da nas upozna sa sadržajem krivične prijave, predao je prijavu nadležnim državnim organima, Upravi policije - Centru bezbjednosti u Nikšiću, Vrhovnom državnom tužilaštvu i Osnovnom državnom tužilaštvu Nikšić. U prijavi koja nam je dostavljena, navodi se da je u saznanju ovog građanina da je Drago Đurović falsifikovao diplomu Pravnog fakulteta, i da je na osnovu tog falsifikata napredovao u službi, u Komunalnoj policiji Nikšić", navodi se u saopštenju.

Izabrana predsjednica SO Nikšić: Đurović javno glasao za Nikčević>>>

Dodaje se da zabrinuti građanin sumnja “da je Drago Đurović prinuđen i ucjenjen od strane nepoznatih lica, da glasa u SO Nikšić suprotno svojoj volji, da bi izbjegao pokretanje pitanja njegove krivične odgovornosti zbog falsifikovanja diplome, zbog čega bi sigurno izgubio posao a i ugrozio egzistenciju svoje porodice”.

"U podnijetoj krivičnoj prijavi traži se nadležnim organima da se utvrdi da li je diploma Draga Đurovića falsifikovana ili nije, “što vam neće biti problem jer je ona u njegovom personalnom dosijeu u Komunalnoj policiji Nikšića, a možete je pribaviti po službenoj dužnosti”", navodi se u saopštenju.

Iz Pozitivne navode da nova saznanja o pitanju falsifikovane diplome dodatno upućuju na osnovanu indiciju da je "postojao pritisak koji je vršen nad Dragom Đurovićem, i zbog kojeg je promijenio svoju i volju građana Nikšića kada je glasao za odbornika DPS-a na jučerašnjoj sjednici, kao i napustio sjednicu i odbio da vrati odbornički mandat Pozitivnoj prije 20 dana".

Bonus video: