Krivokapić: Crna Gora mora da počiva na socijalnoj pravdi

"Pred SDP i Crnom Gorom su stalno novi izazovi, srećom, na putu smo koji je dobro trasiran"
107 pregleda 40 komentar(a)
Ranko Krivokapić, Foto: Radomir Petrić
Ranko Krivokapić, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 03.06.2014. 21:12h

Predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Ranko Krivokapić poručio je da je pravda temelj države i da država kao što je Crna Gora mora da počiva na socijalnoj pravdi.

Navodeći da će SDP "dobiti priznanje da su mu i djela i uvjerenja bili uvijek ispravni", Krivokapić se u svom govoru nije osvrtao na aktuelne koalicione kombinatorike, a nje želio ni da odgovara na novinarska pitanja.

"Pred SDP i Crnom Gorom su stalno novi izazovi, srećom, na putu smo koji je dobro trasiran. Evroatlantski put za Crnu Goru je siguran put, za malu zemlju to je Božji dar da zaštiti svoju sigurnost, da je stabilna i mirna, ali, izazova nema manje. Otkad postoje i države i imperije, uvijek postoji ista poruka, pravda je temelj svake države. Ukoliko je u nekoj državi bilo više pravde, ona je bila stabilnija, srećnija i prosperitetnija", kazao je Krivokapić.

"Nama Crna Gora nije trebala da bismo bili slobodni samo kao ljudi, već i da bi naša dobra bila slobodna, da bi na njima stvarali razvoj ove zemlje"

On je dodao da mala zemlja mora ležati u socijalnoj pravdi, da "naša prirodna dobra moraju ostati naša i moraju biti osnov za novi razvoj Crne Gore".

Lider SDP je poručio da Crna Gora ne može biti uvoznik energije iz domaćih izvora, niti izvoznik profita koji stvaraju njena prirodna dobra, već da su ta dobra osnov za nova zapošljavanja i da se na njima "stvara nova Crna Gora".

"Nama Crna Gora nije trebala da bismo bili slobodni samo kao ljudi, već i da bi naša dobra bila slobodna, da bi na njima stvarali razvoj ove zemlje. To jeste novi izazov gdje socijaldemokratija treba da uvodi u novu slobodu Crne Gore, gazdovanje svojim, slobodu stvaranja i slobodu Crne Gore kao zemlje socijalne pravde, a mi smo spremni za taj izazov. Dok god je bilo izazova, bilo je sposobnosti SDP da im odgovori. Mi dobro znamo da je onome ko je utemeljen na pravim vrijednostima budućnost sigurnost, ko istrajava na pravim vrijednostima, taj stvara budućnost, a SDP je sposobna da je stvori", rekao je Krivokapić.

On se posebno zahvalio porodicama svih partijskih aktivista "i svim našim aktivistima i glasačima što su branili vrijednosti opšteg dobra".

Ističući da je u Baru svaki glas SDP "čist, priznat od svih ostalih i građanski", predsjednik barskog SDP-a Mićo Orlandić je poručio pristalicama da ih u naredne četiri godine očekuje borba za poboljšanje ukupnog socio-ekonomskog položaja grada, kako bi nakon toga "većinski ovladali Barom i preuzeli potpunu odgovornost za njegovu sudbinu i razvoj".

Bonus video: