Krivokapić: Došlo je vrijeme da Crna Gora poslednja na Balkanu promjeni vlast

On je kazao da SDP nije sama kao devedesetih jer su sada uz Crnu Goru EU i NATO, navodeći da bi DPS traži da se zaboravi što su “u toj partiji radili devedesetih”
50 pregleda 57 komentar(a)
SDP Tuzi, Foto: SDP
SDP Tuzi, Foto: SDP
Ažurirano: 09.10.2016. 20:42h

Predsjednik SDP-a Ranko Krivokapić je kazao da je došlo vrijeme da Crna Gora poslednja na Balkanu promjeni vlast. On je na konvenciji te stranke u Tuzima rekao da u Crnoj Gori nikada više jedna partija i jedan čovjek n smiju biti iznad zakona.

“Moraju da shvate da demokratiju i slobodu niko nije zaustavio. Došlo je vrijeme da Crna Gora posljednja na Balkanu promijeni vlast. Da bi vlast bila od zakona, da ne bi bila prijetnja državi treba je mijenjati. Nikad više jedna partija i jedan čovjek ne smiju biti iznad zakona”, kazao je Krivokapić.

On je kazao da SDP nije sama kao devedesetih jer su sada uz Crnu Goru EU i NATO, navodeći da bi DPS traži da se zaboravi što su “u toj partiji radili devedesetih”.

Onda kada su nas zvali bjelokapićima misleći da nam smeta. Oni su mijenjali kape a nažalost glava im je ostala ista. Brojčano manji narodi morali su biti bolji od drugih da bi opstali, morali su više voljeti svoju zemlju da bi od nje dobili manje. Brojčano manji narodi moraju dobiti zasluženo od države”, kazao je on.

Funkcioner SDP-a Rifat Rastoder rekao je da današnja Crna Gora “nije onakva kakvu smo sanjali”, navodeći da je umjesto ekonomski samoodrživog sistema dovedena do dužničke zavisnosti i krize političkog sistema.

“Moramo obuzdati njihovu pohlepu i selektivnu primjenu zakona koja je pretvorena u vid ne bilo kakve, već sistemske korupcije”, kazao je on, dok je potpredsjednik SDP-a Raško Konjević rekao da manjinski narodi ne treba da nasijedaju na poruke kojima ih DPS pokušava uplašiti. On je rekao da se ne smije vjerovati onima koji su vodili ratnohuškačku politiku dok ih je SDP branila.

“Ne zaboravimo da je u DPS puno časnih ljudi koji nijesu imali nikakve koristi od vlasti i koji iskreno vjeruju u nezavisnu Crnu Goru. Sa tim ljudima treba razgovarati i reći im da se u Crnoj Gori može živjeti pošteno”, kazao je on.

Bonus video: