Krivokapić i Đukanović dogovorili koaliciju u Baru, BP i Pljevljima, PG na čekanju

Delegacija DPS-a je tražila dodatno vrijeme kako bi zauzeli stav o uslovu SDP-a za Podgoricu
0 komentar(a)
DPS, Vlada Crne Gore, zgrada Vlade, Foto: Arhiva "Vijesti"
DPS, Vlada Crne Gore, zgrada Vlade, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 17.07.2014. 19:57h

Demokratska partija socijalista (DPS) i Socijaldemokratska partija (SDP) dogovorile su večeras postizbornu koaliciju u Bijelom Polju, Baru i Pljevljima, dok za Podgoricu ni dalje nema dogovora, saznaju "Vijesti".

Prema saznanjima "Vijesti", na sastanku vrhova DPS-a i SDP-a koji je završen oko 20:30, rukovodstvo socijaldemokrata ponovilo je čvrst stav da gradonačelnik Podgorice bude nestranačka ličnost, o čemu se čelnici DPS-a nijesu još izjasnili.

Delegacija DPS-a na sastanku je, prema izvorima "Vijesti" tražila dodatno vrijeme kako bi u unutarstranačkim konsultacijama zauzeli stav o tom zahtjevu SDP-a, koji je, kako su istakli, uslov za dalje pregovore o koalicionom savezu u Glavnom gradu.

Pregovori o Podgorici biće nastavljeni nakon što DPS zauzme konačan stav o ključnom zahtjevu SDP-a. Takođe se čeka dogovor i za Kolašin.

Sastanku, koji je trajao oko dva i po sata, prisustvovali su Milo Đukanović i Svetozar Marović ispred DPS-a te Ranko Krivokapić i Rifat Rastoder ispred SDP-a.

Šef pregovaračkog tima DPS-a Svetozar Marović ranije je saopštio stav da nema sklapanja koalicionog sporazuma u ostalim opštinama ukoliko se ne postigne dogovor o za Podgoricu.

Bonus video: