Krivokapić: Jezik nema veze sa izbornim zakonom, to je ucjena

"Prag ispod koga se neće moći je Ustav i oni koji ga ne poštuju pokazuju elementarno nepoštovanje vladavine prava", dodao je
0 komentar(a)
Ranko Krivokapic, Foto: Vesko Belojević
Ranko Krivokapic, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 15.08.2011. 10:50h

"Pitanje jezika nema veze sa izbornim zakonodavstvom, to je politička ucjena kojoj se mora stati na kraj", kazao je predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić za Skala radio.

O najavljenom sastanku sa opozicijom Krivokapić je rekao da je najavio želju da se sredinom avgusta ponovo sastanu, ali su se u međuvremenu desile dalje inicijative od strane opozicije koje nemaju veze sa izbornim zakonodavstvom i koje su udar na građansku Crnu Goru.

Crnogorski jezik koji je najviše sporan, izraz je građanske Crne Gore, ne ni jedne nacije posebno.

Upitan kako komentariše napad opozicije da je glavni krivac za moguće prolongiranje roka predviđenog za dobijanje datuma za pregovore, Krivokapić je odgovorio da su ti napadi pokušaj rušenja građanske Crne Gore.

"Prag ispod koga se neće moći je Ustav i oni koji ga ne poštuju pokazuju elementarno nepoštovanje vladavine prava", dodao je.

Bliži im je Beograd od Podgorice

Susret premijera sa liderima opozicije ocijenio je kao korasnu i dobru priliku da se o pitanjima koja su sporna razgovara

"SDP stimuliše Ustavna rješenja, ali ne i ono što je osnovni koncept opozicije, a to je stvaranje uslova za nove konflikte, podjele po nacionalnoj osnovi", rekao je Krivokapić.

Na žalost, još uvijek im je bliži Beograd od Podgorice i Cetinja.

On je kategoričan da priča o jeziku neće biti tema zasijedanja naredne sjednice parlamenta.

Ova priča ne treba da bude dio izbornog zakonodavstva, a da li će biti tema neke naredne sjednice, zavisiće od mogućih dogovora koji bi možda nekome u opoziciji trebali kao smokvin list, zaključio je Krivokapić za Skala radio.

Bonus video: