Krivokapić još čeka dogovor o izbornom zakonu

Krivokapić ne želi da potpiše inicijativu za vanrednu sjednicu, i da se ponovi scenario sa prošle kada su DPS i manjine u zadnji čas odustale od podrške
2 komentar(a)
Kolegijum, Foto: Arhiva Vijesti
Kolegijum, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 18.03.2014. 20:09h

Predsjednik parlamenta Ranko Krivokapić povukao je predloge izbornog i zakona o crnogorskom državljanstvu, jer trenutno nemaju potrebnu većinu u parlamentu. Iako je na Odboru za politički sistem juče obrazloženo da su za zakone potrebne dodatne konsultacije, prema informacijama “Vijesti” Krivokapić ih je povukao jer nema dogovora oko afirmativne akcije.

On je članove manjinskih stranaka, DPS i Demokratskog fronta pozvao da dogovore rješenje koje će biti prihvatljivo za sve tri strane i da nakon toga sami traže zakazivanje vanredne sjednice.

“Krivokapić ne želi da potpiše inicijativu za vanrednu sjednicu, i da se ponovi scenario sa prošle kada su DPS i manjine u zadnji čas odustale od podrške. Sada je lopta u njihovom polju”, kazao je “Vijestima” jedan od članova Kolegijuma.

Poslanik DF Milan Knežević smatra da jedan broj “dežurnih poslanika-analitičara” svojim stavovima i izjavama svjesno radi na opstrukciji i neizglasavanju izbornog zakona.

On smatra da mnogima u Crnoj Gori ne odgovara donošenje krovnog izbornog zakona, jer se na taj način sužava njihov manevarski prostor u realizaciji uskih partijskih interesa.

Bonus video: