Krivokapić: Nadam se da CG nije služila kao kusur na sastanku Trampa i Putina

"Navikli smo da imamo predsjednika SAD koji ujedinjava i promoviše vrijednosti Zapadnog svijeta, sada ipak, umjesto lidera imamo šoumena", kazao je Raonić za BBC
129 pregleda 42 komentar(a)
Ranko Krivokapić, Foto: Filip Roganović
Ranko Krivokapić, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 18.07.2018. 19:50h

Ranko Krivokapić, predsjednik SDP-a, kazao je za BBC da je Donald Tramp vjerovatno najčudniji predsjednik u istoriji SAD-a.

Krivokapić je svojoj izjavi ostavio utisak nekoga ko nije impresioniran dipomatskom pristupu prvog čovjeka SAD, i načinom sa kojim se nosi sa problemima u svijetu.

"Sa ovakvim predsjednikom i njegovim poznavanjem inostrane politike, ko zna šta se dešava. Vansjka politika nije baš njegova stvar", kazao je Krivokapić.

Donald Tramp je ranije kazao u intervjuu za Fox news, da su ljudi u Crnoj Gori veoma snažni, ali veoma agresivni i da bi ispoljavanje te agresivnosti moglo da dovede do III svjetskog rata.

Boris Raonić, programski direktor Građanske alijanse, kazao je da je jedva mogao da povjeruje u Trampovu izjavu.

"Navikli smo da imamo predsjednika SAD koji ujedinjava i promoviše vrijednosti Zapadnog svijeta, sada ipak, umjesto lidera imamo šoumena", kazao je Raonić za BBC.

Programski direktor GA je dodao i da Tramp očigledno ne čita ono što mu spremaju iz Stejt deparment.

"Zato imamo ovakve glupe izjave, koje očigledno pokazuju manjak znanja ali i poštovanja za ulogu koje su SAD imale do sada", kazao je Raonić.

Krivokapić je kazao da mir u Crnoj Gori nije ni u kakvoj opasnosti.

"Sve je pod kontrolom", kazao je Krivokapić.

Raonić je kazao da nije oduševljen sa Trampovom karakterizacijom Crnogoraca

"Crna Gora je rasrksrtila sa svojom vojničkomtradicijom prije više od polovine jednog vijeka, Trampove tvrdnje su u najmanju ruku neukusne, jer smo na putu pristupa u Evropsku uniju, Kao članica NATO obezbijedili smo sebi dodatnu sigurnost". kazao je Raonić.

Krivokapić je rekao da je zabrinut da Crna Gora ne služi kao "kusur" tokom samita između Trampa i Putina.

"Nadam se da Crna Gora nije bila tema razgovora u Helsinkiju, iskreno se nadam da je Tramp samo odreagovao na pitanje FOX-a, i da njegova poruka nema dublje značenje", kazao je Krivokapić.

Predsjednik SDP-a je dodao i da je za Crnu Goru izuzetno važno što je članica NATO pakta, kao i da je Crna Gora prihvaćena kao dio Zapadnog svijeta.

Bonus video: