Krivokapić: Nećemo žmuriti na političku korupciju u Vladi

"Ako se ne poštuju unutrašnji sporazumi i potpisi, ona bi to bio signal da se neće poštovati ni međunarodne obaveze. Niko ne može zažmuriti na to, ni mi unutra, ni naši partneri vani"
109 pregleda 72 komentar(a)
Ranko Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Ranko Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 26.08.2015. 22:12h

Predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Ranko Krivokapić kazao je da očekuje da će koalicioni partner ispuniti svoje obaveze i da će u septembru pozitivno odgovoriti na odluke Glavnog odbora socojaldemokrata da mjesta Vujice Lazovića i Ivana Brajovića u Vladi popune kadrovima njegove partije.

"Ono što je primarna obaveza i u NATO integracijama je da poštujemo svoje obaveze, obećanje i potpise. U skladu sa tim očekujemo da se niko ne bi usudio da krši preuzete obaveze. Ne bih mogao da vjerujem da će se neko usuditi da se politička korupcija sa lokalnog nivoa, tipa Podgorice, preseli u Vladu", kazao je Krivokapić nakon otvaranja međunarodnog naučnog skupa "Njegoševi dani" u Nikšiću.

On je naveo da zbog NATO-o obaveza, koje su SDP-u prioritet, neće "zažmuriti" na eventualno nepoštovanje koalicionog sporazuma.

"Ne može niko zažmuriti, ni mi unutra, ni naši partneri vanka, na nepoštovanje potpisa i obaveza, jer je to onda signal da se neće poštovati ni međunarodne obaveze, ako se ne poštuju one unutrašnje“, kazao je Krivokapić.

Na pitanje novinara da li će vladajuća koalicija na državnom nivou opstati do redovnih parlamentarnih izbora, Krivokapić je kazao da je odluka o tome na DPS-u:

"Ovo ostalo treba zajedno da radimo i od toga će zavisiti sudbina koalicije. Naš prioritet je NATO, ali i na tom putu postoje razni modaliteti kretanja naprijed", kazao je predsjednik Skupšine.

Krivokapić je kazao da ih narednih mjeseci očekuje "finiš trke" za pozivnicu za NATO koja podrazumijeva, ne samo poštovanje sporazuma, već i dobre rezultate u svim oblastima - vladavini prava, ljudskim slobodama, slobodi medija.

"Stabilnost zemlje se ogleda u svim ovim oblastima, a ne samo kroz stabilnost Vlade", kazao je Krivokapić.

Podsjetio je da će se izvještaj Evropske komisije razlikovati od prethodnog jer novi tip podrazumijeva poređenje sa regionom:

"U nekim oblastima smo u prednosti, u nekima u zaostatku. Očekujem da će postupci koje su novi VDT i specijalni tužilac pokrenuli dobiti i svoje mjerljive rezultate, u potpuno zakonskim procedurama i po standardima koji nas očekuju".

Bonus video: