Krivokapić: Neke partije zbog Tivta možda ne potpišu Sporazum

Krivokapić je najavio da će se narednih dana, uoči potpisivanja Sporazuma, sastati i sa vrhovnim državnim i specijalnim tužiocem Ivicom Stankovićem i Milivojem Katnićem kako bi razgovarali o preuzimanju u nadležnosti djela povrede biračkog prava koja su u nadležnosti osnovnog tužilaštva
101 pregleda 17 komentar(a)
Ranko Krivokapić, Foto: Luka Zeković
Ranko Krivokapić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 30.03.2016. 17:20h

Izbori u Tivtu mogu biti u oktobru ili 17. aprila , ništa između nije u opciji, poručio je predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić.

“Neki politički subjetki će ostaviti na svojim organima odluku da zbog Tivta možda ne potpišu Sporazum,” kazao je danas Krivokapić.

Međutim, nije želio da navede imena partija koje bi se mogle odlučiti na taj korak.

Na pitanje da li će potpisati Sporazum u slučaju da dogovora oko Tivta ne bude, jer je njegova partija predala izbornu listu, Krivokapić je ponovio da je to bila odluka opštinskog izbora.

“Oni žele da se bore na tim izborima, iako su oni krnji i nedemokratski”, kazao je Krivokapić.

Što se tiče roka za potpisivanje Sporazuma, Krivokapić je kazao da “smo mi još u 19. februaru.”

“Sporazum je isti, manje više, uz neke detalje. Reći koji je sljedeći datum, kad je već toliko prošlo vremena, nije ozbiljno,” dodao je.

Krivokapić je napomenuo da je lider Demosa Miodrag Lekić kazao da je 9. april krajnji rok za ozbiljan dogovor.

“Ono što je važno je da je taj dokument spreman. Da li će on biti aktiviran ili neće biti aktiviran, opet smo čuli Lekića, ta aktivacija zavisi da li će biti ostavke u Javnom sektoru”, rekao je.

Naglasio je da to nije jedna od spornih tačaka Sporazuma, već preduslov za njegovo potpisivanje.

Krivokapić je najavio da će se narednih dana, uoči potpisivanja Sporazuma, sastati i sa vrhovnim državnim i specijalnim tužiocem Ivicom Stankovićem i Milivojem Katnićem kako bi razgovarali o preuzimanju u nadležnosti djela povrede biračkog prava koja su u nadležnosti osnovnog tužilaštva.

Napomenuo je da se specijalni tužilac u Makedoniji isključivo bavi tom problematikom.

Krivokapić je izrazio spremnost da se to izostavi iz teksta Sporazuma ako se naiđe na prave argumente.

“To će biti u Sporazumu, ali nije nužno, ako dobijemo argument, da to i sačeka,” dodao je.

Na pitanje da prokomentariše navodnu odluku DPS-a da svom lideru Milu Đukanoviću ne postavi pitanje tokom premijrskog sata, Krivokapić je kazao da su se očigledno pridružili bojkotu Demokratskog fronta.

“Vidim da su se pridružili Demokratskom frontu da ne postavljaju pitanje premijeru.”

Prema riječima Krivokapića, to je štetna odluka ali manje štetna od bojkota zakonodavne ulogu Skupštine, povlačenjem vladinih zakona sa dnevnog reda.

“Imamo destrukciju od strane DPS-a u dva nivoa: ova prema premijeru me manje brine, više me brine ta destrukcija zakonodavne aktivnosti Skupštine i opstruiranje da se zakoni razmatraju i vrlo važni izvještaji. Znate, izvještaj o Luštici, Vlada tri godine nije ispunila obavezu da ih dostavi Parlamentu. Razumio sam da je to zbog Tivta, izbori su u Tivtu. Da od one milijarde nema milijarde”, kazao je Krivokapić

Bonus video: