Krivokapić: Nema preduslova za manjinsku upravu u Podgorici

On je to rekao nakon sastanka sa liderima DF-aa Miodragom Lekićem i SNP-a Srđanom Milićem
59 pregleda 105 komentar(a)
Ranko Krivokapić, Darko Pajović, Dragan Bogojević, Foto: Boris Pejović
Ranko Krivokapić, Darko Pajović, Dragan Bogojević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 01.08.2014. 15:12h

Lider Socijaldemokratske partije (SDP), Ranko Krivokapić, saopštio je danas da zbog političkih previranja u Pozitivnoj Crnoj Gori i stava nosioca liste Evropsko lice Podgorice (ELPG) Dragana Bogojevića o tome, nema preduslova za realizaciju manjinske uprave u Podgorici.

Kako je saopšteno iz SDP-a, Krivokapić je na sastanku sa liderima Demokratskog fronta (DF) Miodragom Lekićem i Socijalističke narodne partije (SNP) Srđanom Milićem, sagovornike informisao sa stavovima Predsjedništva te stranke vezano za pregovore oko formiranja manjinske uprave u Podgorici.

„Ponovljen je stav Predsjedništva SDP-a da je postignuti korak značajan doprinos u izgradnji povjerenja i demokratizaciji u Crnoj Gori“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je Krivokapić, takođe, informisao lidere DF-a i SNP-a da Predsjedništvo nije imalo osnova da se izjašnjava o podršci manjinskoj upravi u Podgorici zbog izjave Bogojevića.

„Krivokapić je saopštio da u novonastalim okolnostima političkih previranja u jednom od konstituenata koalicije ELPG, Pozitivnoj Crnoj Gori, i tim povodom stava nosioca liste Dragana Bogojevića, nema preduslova za realizaciju koncepta manjinske uprave“, zaključuje se u saopštenju.

Bogojević je ranije saopštio da, u novonastalim okolnostima, ne bi mogao da obavlja funkciju gradonačelnika Podgorice, navodeći da ni on, niti iko ko ne može računati na stabilnu podršku, ne bi mogao preuzeti takvu odgovornost.

Bonus video: