Krivokapić o pozivu za članstvo u NATO: Sada smo među svojima

Krivokapić je ustvrdio da SDP nikada nije bio izborno jači i niko međunarodno poštovaniji i poručio da je to „kapital koji će stvoriti novo dobro za Crnu Goru“
78 pregleda 60 komentar(a)
Ranko Krivokapić, Foto: Žare
Ranko Krivokapić, Foto: Žare
Ažurirano: 06.12.2015. 08:21h

Predsjednik Socijaldemokratske partije Ranko Krivokapić kazao je da je ta partija proteklih 25 godina bila lider u reformskim, građanskim i evroatlanskim inicijativama .

“Ovo je zlatnih četvrt vijeka za socijaldemokratiju u Crnoj Gori. Pokazala se kao najsuperiorna ideja koja je ostvarila svoje ključne programske ciljeve“, kazao je kazao je sinoć Krivokapić na konvenciji Opštinskog odbora SDP Herceg Novi.

„Sada smo među svojima, među onim sa kojima su neki ratovali, sada smo sa onima zbog kojih su nas nazivali pogrdnim imenima 90 tih godina. Mi ne želimo nikome da dociramo , nikome da držimo moralne pridike, čak ni da slavimo previše. Želimo da članstvo u NATO bude baština svih, spoznaja svih i trajno dobro Crne Gore“, poručio je Krivokapić.

„Ovaj brod je ušao u mirnu luku, ali brod treba popraviti jer je na njemu bilo previše nereda i nepravdi. Kao dobri kormilari i navigatori želimo ga uskladiti da bude istih boja, snage i standarda kao kod evroatlanske alijanse- ne vojno već politički“, istakao je lider socijaldemokrata.

Krivokapić je ustvrdio da SDP nikada nije bio izborno jači i niko međunarodno poštovaniji i poručio da je to „kapital koji će stvoriti novo dobro za Crnu Goru“.

„Hercegnovske socijaldemokrate imale su posebno težak put, jer smo svih 25 godina u opoziciji, a vlast su i danas oni koji su oslobađali Dubrovnik, uništili po snazi četvrtu ekonomiju iz vremena naše velike Jugoslavije. Uništili su grad u kojem je bilo prestižno živ jeti i stvarati. Pretvorili su Herceg Novi, u grad koji se na Crnogorskom primorju najmanje razvijao, u kome su uništeni izuzetni turistički kapaciteti i potencijali“, kazao je predsjednik OO SDP Dragan Šimrak.

„Dovoljno je vidjeti na šta liči i šta radi ova današnja vladajuća koalicija i biće jasno zašto smo tu, gdje na žalost, jesmo. Ali sve ima kraj pa i ovi njihovi najnoviji (herceg)novski eksperimenti. Nijesu ni svjesni što se sve od 2.decembra promijenilo, dobijanjem poziva za članstvo Crne Gore u NATO. Shvatiće to vrlo brzo“, kazao je Šimrak. On je naglasio da novske socijaldemokrate nisu pravili kompromise za razliku od partijskih kolega u drugim sredinama i na državnom nivou. „Mnogi od tih kompromisa nisu bili dovoljno pravilno shvaćeni pa su imali i određeni negativan uticaj na podršku građana. Ulozi su na tom nivou mnogo veći, a protivnici brojniji i jači. U pitanju je prvo bila obnova nezavisnosti Crne Gore, a sve do prije nekoliko dana , ne manje istorijski značajna pozivnica u porodicu civilizacijski najnaprednijih i najmoćnijih – u NATO savez“, kazao je Šimrak.

Članica Predsjedništva i glavnog odbora SDP Mirel Radić Ljubisavljević je kazala poziv za članstvo u NATO samo „poziv da uđemo u društvo uređenih demokratskih država. To je samo okvir da prihvatimo standarde zapadnih država. Još nas mnogo posla čeka“, navela je Radić Ljubisavljević.

Sinoć je izabran novi opštinski odbor partije.

Bonus video: