Krivokapić odlučan - nema povratka dok se ne ukloni nelegalni objekat

"Ministri će se vratiti kada se ispoštuje zakon, a time i uklanjanje nelegalno podignutog objekta", rekao je Krivokapić.
0 komentar(a)
Ranko Krivokapić, Foto: Savo Prelević
Ranko Krivokapić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 06.05.2011. 11:36h

Ministri iz Socijaldemokratske partije (SDP) neće prisustvovati sjednicama Vlade dok se ne sprovede odluka o rušenju zidova podignutih na temeljima crkve na Svetom Stefanu, rekao je predsjednik stranke Ranko Krivokapić.

“SDP je bio do kraja jasan. Ministri će se vratiti kada se ispoštuje zakon, a time i uklanjanje nelegalno podignutog objekta. Poštovanje zakona u svim oblicima je jedino što mi tražimo”, kazao je Krivokapić.

On je rekao da zakoni, prije svega, treba da važe za Vladu, pa onda za sve ostale.

Upitan da li će se ministri iz redova SDP pojaviti narednog četvrtka sjednici Vlade, Krivokapić je naveo da će mediji to lako znati.

"Snimićete lokaciju na Svetom Stefanu i znaćete hoće li ministrri SDP prisustvovati sjednici Vlade", kazao je on novinarima na Cetinju, gdje je prisustviovao Parlamentarnom forumu o odbrani i bezbjednosti.

Krivokapić je ocijenio da u rješenju koje je predložila Vlada ima proaktivnih elemenata.

"Ali bih volio da se ne zapadne u sljedeću grešku, a to je da se daju politički uputi stručnim tijelima, kao što je Zavod za zaštitu spomenika kulture, kako da preduzima aktivnosti", smatra on.

Prema njegovim riječima, time bi se stvorila opasnost da se uđe nove greške.

"Nadam se da će se to izbjeći. Ali, suštinski je važno da poznanju prava privedemo sve one koji krše zakon, pogotovo u oblastima koje su politički osjetljive. Mislim da smo na dobrom putu, ali sačekaćemo rezultate", kazao je Krivokapić.

Upitan da li će se danas razgovarati sa premijerom Igorom Lukšićem i predsjednikom Demokratske partije socijalista Milom Đukanovićem, Krivokapić je naveo da susreta neće biti zbog sjednice Kolegijuma predsjednika parlamenta o izbornom zakonu.

Bonus video: