Krivokapić: Oni koji hoće da vode državu, ne kriju se iza nje

"Vrijeme je da država ne pripada samo njima, nego svima nama. U Crnoj Gori ko hoće da stane na čelo države, on stane ispred države. U našoj istoriji oni koji hoće da vode državu, nikad nijesu stajali iza nje i krili se od nje. To govori za šta im ona služi"
98 pregleda 30 komentar(a)
Ažurirano: 13.10.2016. 19:48h

Predsjednik SDP-a i nosilac liste te partije na paralmentarnim izbroima "Država svima" Ranko Krivokapić poručio je da je prošlo 10 godina kako je Crnoj Gori vraćena sloboda, a da će za tri dana ona biti vraćena i građanima.

"Vrijeme je da država ne pripada samo njima, nego svima nama. U Crnoj Gori ko hoće da stane na čelo države, on stane ispred države. U našoj istoriji oni koji hoće da vode državu, nikad nijesu stajali iza nje i krili se od nje. To govori za šta im ona služi. Nama je država uvijek bila svetinja, zakletva, čast... a oni su mijenjali države, mijenjali su kape na svojoj glavi. Kape su mijenjali, a glava im je nažalost ostala ista", rekao je Krivokapić na završnoj konvenciji SDP-a u Podgorici.

On je ocijenio da je DPS-u svaka država bila sredstvo bogaćenja, sredstvo pohare.

"Išli su u poharu po našoj Bosni, po našoj Hrvatskoj, a onda su došli to da rade svom narodu i svojoj državi. Nema vlasti u Crnoj Gori koja je uspjela da pohara sve što je stvorila prethodna i da zaduži nova pokoljenja. To, to je sud o njihovom vladanju", rekao je Krivokapić.

On je kazao da niko ozbiljan neće reći da je zemlja koja će ubrzo biti članica NATO u opasnosti.

"Hoćemo li da zovemo NATO zemlje da nam pomognu, ako je država u opasnosti.Od koga je u opasnosti? Može li zemlja NATO da bude u opasnosti. Ne, nesigurni su samo oni i njihovi tajkuni.Država je stabilna i sigurna", rekao je lider SDP-a.

On je kazao da su sa Crnom gorom njeni Evropski prijatelji i da Crna Gora nije sama.

"Ona je na Evropskom putu, Crna Gora je u NATO kući. Crna Gora mora imati pravdu da bi krenula da se razvija, pravda je temlj države a pravda nije u njihovim rukama već im prijeti. Zato je članstvo u NATO za nas nagrada a za njih prijetnja i sjutra kazna", poručio je on.

Kandidat za poslanika Džavid Šabović poručio je premijeru Milu Đukanoviću da ne govori istinu kad kaže da je SDP protiv Crne Gore.

"Lažeš Milo, jer kad smo mi bili za državu ti si nas proganjao. Mi smo protiv tebe, protiv onih oko tebe," rekao je Šabović.

On je poručio DPS-u kako danas kritikuje zvaničnikeDF-a, koji su mu 90-tih bili drugovi.

"Sada kada zajedno hoćemo da te pošaljemo u prošlost, ti ih zoveš četnicima.Lažeš Milo" poručio je Šabović.

Ministar finansija u Vladi izbronoj povjerenja i kandidat za poslanika SDP-a Raško Konjević kazao je da bez SDP-a i Liberalnog saveza ne bi bilo nezavisne države. On je kazao da je iskra nezavisnosti čuvana godinama i izrazio zadovoljstvo što je SDP ostvarila svoja tri ključna principa-nezavisnost, put ka EU i članstvo u NATO.

" U tih 25 godina svi smo griješili kao što čine živi ljudi, ali SDP nikada nije pogrešila oko strateških opredeljenja," rekao ej Konjević.

On je kazao da SDP nikada neće uraditi nešto što bi ugrozilo državni interes. "Danas je najveći patriota onaj ko državi plaća porez, to su pošteni ljudi, vlasnici srednjih i malih preduzeća. Porez ne plaćaju tajkuni DPS-a," kazao je funkcioner SDP-a.

Konjević je poručio građanima da se saberu jer Crnu Goru čekaju veliki izazovi.

Poslanica SDP-a Draginja Vuksanović poručila je, kako je rekla, "ovim žbirovima što su se rastrčali po Crnoj Gori, da nam ne mogu ništa".

"Ovdje su časni ljudi, ne bojimo vas se!" rekla je.

Ona je kazala da su pristalice LSCG i SDP-a "branili čast Crne Gore od njih".

"Neka to ne zaborave. Postojaće Crna Gora nakon 16.oktobra, počivaće na vladavini prava, moramo obezbjediti poštovanje Ustava i zakona. Stop mafiji, vratite državu građanima!, kazala je poslanica.

Ona je dodala da će samo u takvoj državi omladina ostati ovdje, a penzioneri će moći da žive od onog što su zaradili, od penzija.

"Ovo je država svih građana, nije njihova prćija. Ne može se u EU i NATO sa ministrom neodrživog razvoja i pohare", poručila je Vuksanović.

Ona je obećala nezaposlenim ženama i samohranim majkama da će se boriti da dobiju posao.

"Žena je stub ove države," rekla je poslanica.

Predsjednik Savjeta SDP-a Rifat Rastoder kazao je da se ne povlači iz partije, već mjesta uz "jednog od najboljih političara na ovim prostorima prepušta mladim ljudima".

"Na izborima su potrebne promjene...nacionalne podjele pogoduju manipulatorima," rekao je jedna od osnivača SDP-a.

On je kazao da se vladajuća DPS navodno zalaže za jednaka prava svih manjina i naroda u Crnoj Gori, ali samo pred izbore a da ustvari forsira jednonacionalni i lični interes pojedinaca.

"Navodno su sačuvali mir, ali treba nam njihovo iskreno kajanje. Ovo nije Crna Gora koju smo sanjali," ocijenio je.

Završnoj konvenciji SDP-a prisustvovao je i lider SDP-a Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić, koji je poručio da je Krivokapić izabrao ispravan i težak put u godinama koje su za nama.

"U vremenu zla lakše je bilo izabrati da budemo zli momci. SDP i Krivokapić su izabrali časniji put. MI u Bosni nikada nećemo zaboraviti to, zato smo sa vama," kazao je on.

Galerija

Bonus video: