Krivokapić: Oni u Plavu obuku četničke, a u Boki ustaške uniforme DPS-a

Oni su oblačili sve uniforme i bili su sve da bi sada postali veliko ništa za Crnu Goru", kazao je Krivokapić i istakao da u demokratiji za koju se bori SDP postoji samo jedan strah, od zakona, pravde i suda naroda
96 pregleda 78 komentar(a)
SDP, Bijelo Polje, Foto: Jadranka Ćetković
SDP, Bijelo Polje, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 10.10.2016. 21:51h

Ne zaboravite svih ovih 25 godina, mi se ne zalijećemo. Mi nismo bili partija plahih gospodara, mi smo bili rijeka koja uvijek nađe put do evroatlantskog mora, mi smo bili rijeka koja se probijala, nikad presušila i koja je bila uvijek čista, poručio je večeras na konvenciiji u Bijelom Polju lider Socijaldemokratske partije (SDP) Ranko Krivokapić.

"Mi smo bili rijeka koja je donijela čistoću građanske Crne Gore, rijeka koja nas je dovela u sigurne ruke evroatlantskih integracija", kazao je Krivokapić.

On je poručio da su oni koji im ovih dana spočitavaju kako uvijek drže ruke na srcu, kamenog srca i kako oblače uniforme kako im kad zatreba.

"Ako treba u Plavu, obuku četničke uniforme DPS-a, ako treba u Boki, oni obuku ustaške uniforme DPS-a. Oni su oblačili sve uniforme i bili su sve da bi sada postali veliko ništa za Crnu Goru", kazao je Krivokapić i istakao da u demokratiji za koju se bori SDP postoji samo jedan strah, od zakona, pravde i suda naroda.

"Drugog straha neće biti u Crnoj Gori poslije 16. oktobra", poručio je lider SDP-a.

On je pozvao sve poštene ljude DPS da ne dozvole da se sa njihovim glasom vrši konačna pohara Crne Gore, da razni Marovići vrše tu poharu i da je zadnji čas da vrate svoj ugled i čast i dodao da postoje "neki ljudi koji žele da obeščaste svoje uniforme i na granici i po dubini Crne Gore".

"Partije dolaze i prolaze, a DPS već odlazi, čuvajte čast uniforme, zakleli ste se Crnoj Gori a ne ni jednoj partiji", poručio je Krivokapić.

Krivokapić je obećao da poslije 16. oktobra neće više biti "ćeranja" po Crnoj Gori i da će ćerati jedino policija, tužilaštvo i sudovi.

Potpredsjednik glavnog odbora SDP Raško Konjević je poručio Bjelopoljcima da ne nasijedaju na podjele, već da tom gradu trebaju promjene i da bolji život donosi jedino glas za SDP.

I on se osvrnuo na komentare iz DPS-a da drže ruke na srcima.

"Mi 25 godina držimo ruke na srcima. A gdje oni drže ruke najbolje pokazuje Svetozar Marović, u džepu svih nas", kazao je Konjević.

Konjević je zamolio sve one koji su do sada iz uvjerenja glasali DPS da dobro razmisle kada uđu u glasačku kutiju, da se prisjete Svetozara Marovića i para koje je pokrao od građana Crne Gore.

Predsjednik OO SDP Bijelo Polje Tufik Bojadžić je kazao da je dvije noći ranije, na konveniciji DPS-a u sportskoj dvorani Nikoljac bilo primijetno prisustvo publike koja je bila privedena, to jest koja je tu morala da bude po zadatku.

Na skupu su govorili i Draginja Vuksanović, Džavid Šabović i predstavnici drugih opštinskih odbora sjevernih opština i drugi.

Bonus video: