Krivokapić: Preko Paname neće više rasprodavati državu

Istakavši da samo takva Crna Gora mođe biti nezavisna, Krivokapić je kazao da država bez toga nema svoj sadržaj i ne može opstati.
24 komentar(a)
SDP Tivat, Foto: Siniša Luković
SDP Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 15.04.2016. 18:09h

Samo jaka SDP je garancija da vrijeme stvaranja može opstati u Tivtu i da Tivat neće postati Budva, da se neće Tivtiom vladati kao Budvom i da preko Tivta čitava Crna Gora neće biti na budvanski način, poručio je lider SDP Ranko Krivokapić sa završne izborne konvecije te partije. Govoreći u prepunoj dvorani tivatskog Centra za kulturu, Krivokapić je naglasio da je SDP nakon odlučujućeg doprinosa crnogorskoj nezavisnosti i evroatlantskim integracijama, sada ponovno na putu kojim su ranih devedesetih išli reformisti Anta Markovića.

„U svakoj zemlji ima i dobrih i loših gospodara, ali svaka zemlja traje na slobodi ljudi, na njihovoj vjeri da im niko ne može uzeti slobodu. SDP je odbranio razne slobode države Crne Gore – vrijeme je da odbranimo ekonomsko-socijalne slobode njenih građana“, kazao je Krivokapić dodajući da svi znaju da bi „aerodromi u ovoj zemlji davno pasali da nije bilo SDP“.

„Svako zna da su i Tivat iz Podgorice prodavali, a preko Paname shvatamo da su preko Podgorice i kupovali u Tivtu. To vrijeme mora stati -aerodromi Crne Gore su dobro države. Nijesu dobro nečije partije, nečijeg posrnuća i nečije Paname, oni su dobro Crne Gore, oni su dobro koji stvar profit za Crnu Goru”, rekao je lider SDP naglasivši da je „nova Crna Gora ujedinjena oko građanske Crne Gore - oko slobode rada, kretanja, izjašnjavanja, medijskih sloboda“.

Istakavši da samo takva Crna Gora mođe biti nezavisna, Krivokapić je kazao da država bez toga nema svoj sadržaj i ne može opstati.

„Naučili smo tu istoriju kad su glavari „pojeli“ Crnu Goru 1918 godine. Ova Crna Gora je država slobodnih građana, demokratije, evroatlatskih integracija, veće zaposlenosti, Crna Gora pravih, a ne panamskih investitora, Crna Gora pravog stvaranja. Tivat je u ovom vremenu otimanja i raskubanja sačuvao više nego drugi. Imao je sreću da i u DPS imalo mudrih i spremnih ljudi da brane svoj grad. Imao je sreću da je SDP sa takvima uspijevao da stvara u ovom gradu, ali samo jak SDP je sada garancija da vrijeme stvaranja može opstati u Tivtu“, naglasio je Krivokapić dodajući da Tivćani u nedjelju imaju lak izbor između „građanske i nezavisne Crna Gore i one koju sad svi prepoznajem kao budvanske Crne Gore“.

Lider tivatske SDP Krsto Bošković kazao da na izvborima u nedjelju „moramo da sačuvamo ono što smo imali svih ovih godina.“ „Mi moramo sabrati SDP od Lepetana do Krašića u svoj svojoj punoći i dokazati da na nijednom biračkom mjestu nećemo imati manje nego što smo imali prije četiri godine. Mi to možemo i 17-tog uveče imaćemo dobar rezultat, na ponos SDP i na garanciju da ta partija ni na državnom nivou neće imati ništa manje nego što je imala godinama prije“, istakao je Bošković.

„Moramo se zajedno izboriti da zaustavimo destrukciju nametnutu sa strane, da obezbijedimo da se o Tivtu odlučuje u Tivtu“, poručio je nosilac liste SDP Vojislav Kaluđerović istakavši da su uzalud pritisci ida neće izgubiti posao “oni koji razmišljaju svojom glavom, već će sa Aerodroma i državne uprave letjeti oni koji prijete ljudima.” “ Ako to nijesu naučili na partijskom kongresu, naučiće na izborima - i na tivatskim i na državnim”, zaključio je Kaluđerović.

Bonus video: