Krivokapić prihvatio TV duel sa Đukanovićem

Predsjednik parlamenta ne odustaje od tvrdnje da je privatizacioni aranžman u vezi sa KAP om posljedica neznanja ili korupcije
62 pregleda 0 komentar(a)
Milo Đukanović i Ranko Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Milo Đukanović i Ranko Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 10.03.2012. 18:53h

Ranko Krivokapić predsjednik parlamenta ne odustaje od tvrdnje da je privatizacioni aranžman u vezi sa KAP om posljedica neznanja ili korupcije.

„Kao pravnik sam gledao na ugovor koji je na snazi, ne onaj iz 2005. godine koji je poništen na našu štetu i što nas je koštalo 132 miliona, već sadašnji koji nas košta 170 miliona“, objasnio je Krivokapić koji je u Mediteranskom centru Igalo u Herceg Novom učestvovao u radu GO SDP.

Krivokapić je kazao da se moraju naći razlozi zašto su sklapani tako štetni ugovori. „ Njihova krivica, a naša šteta. To se u pravu mora jasno dijagnosticirati, a u politici može da ima razne reperkusije“, kazao je Krivokapić ustvrdivši da „Crna Gora svoj zdravstveni budžet treba da da za greške stranog investitora“.

On je kazao da će SDP istrajavati na politici koja će dovoditi biznismnene koji će investirati u Crnu Goru, a ne država u investitore.

Predsjednik parlamenta tvrdi da je „glavni pomak napravila Skupština CG koja je potvrdila diskontinuitet od prethodne politike oko KAP-a. Svih pet ključnih zaključaka - raskid sa investitorom, puna revizija, održavanje Elektroprivrede u državnom vlasništvu, drugi strani menandžment- koje je inicirao SDP su potvrda toga.“

„Crna Gora svoj zdravstveni budžet treba da da za greške stranog investitora“

Krivokapić ističe da „ Crna Gora slijedećih mjeseci nema važnije teme od EU I rješavanja sudbine aluminijske industrije u zemlji. On je kazao da će od skupštinskih odbora tražiti petanaestodnevne izvještaje od o realizaciji zaključaka Skupštine , kako bi se dobila studija održivosti aluminijumske industrije u Crnoj Gori i „transparentno donijele i odluke o daljim koracima“.

Krivokapić je pojasnio da optužbu o opasnoj politici u ekonomiji nije personalizovao, već da je riječ o „politici DPS oko KAPa, oko razvoja ukupnih kapaciteta Crne Gore“ i da su „odluke u nekoliko vrlo važnih slučajeva donesene bez SDP“, ponovivši „da su rezultati politike koja košta Crnu Goru jedan zdravstveni budžet godišnje, vrlo opasni za njenu ekonomiju , odnosno za ukupnu socijalno ekonomsku stabilnost“.

Na novinarsko pitanje oko neslaganja sa koalicionim partnerom , Krivokapić je kazao da su prisutna od 2005. godine i da su se prvi put 28. februara ove godine “dogovorili oko KAP a i donijeli zajedničke zaključke, odnosno imaju „jedinstvenu politiku kako dalje sa aluminijumskom industrijom“.

Odnosi u koaliciji sada produktivniji

Uz konstataciju da „nam fali demokratsko razumijevanja šta je to koalicija“ ilustrujući to primjerom V.Britanije gdje koalicioni partneri nemaju isti stav čak ni oko referendumskih pitanja, Krivokapić je ustvrdio da „ u vlasti odgovarate za ono za šta se zalažete – nema drugog kriterijuma.

Doprinosom smatra zajedničke zaključke o KAP u na koje je SDP „čekao od 2001. godine

On je podsjetio da ni SDP ni DPS nisu izašli samostalno na izbore od 1998. godine, dodavši da DPS „čak ni u Podgorici nije izašao sam na izbore, a SDP jeste“.

Krivokapić misli da su odnosi u koaliciji sada produktivniji i da daju rezultate.

Doprinosom smatra zajedničke zaključke o KAP u na koje je SDP „čekao od 2001. godine kada je bio reprogram dugova koji se nikada nije našao pred Vladom“. Krivokapić očekuje „da odgovornost bude mjera u politici koja će odrediti sudbinu koalicije“.

Prihvata TV duel sa Djukanovićem

„Prihvatiću TV duel sa Djukanovićem kao politički prijatelj . Mislim da je više od našeg duela važno da u Skupštini Crne Gore rješavamo pitanja, jer gradjani čekaju rezultat, kazao je Krivokapić primjetivši da njihovih „duela ima i iza scene , a može ih biti i na sceni“.

Komentarišući novnarske i proteste javnosti zbog napada na novinarku Oliveru Lakić, Krivokapić je kazao da „sada treba samo jedno djelo – naći krivca“.

Bonus video: