Krivokapić: Prosućemo DPS kao loše vino iz bačve

"Za njih je država bila sredstvo za bogaćenje a ne svetinja, majka naša Crna Gora. Priznajem, sa njima smo nekako napravili Crnu Goru, ali se sa njima više ne moze nidje no "sigurnim korakom" u ambis"
78 pregleda 100 komentar(a)
Ažurirano: 02.10.2016. 20:26h

Predsjednik Socijaldemokratske partije Ranko Krivokapić je na konvenciji u Rožajama kazao da u devedesetim godinama nije bilo SDP - a i Liberalnog saveza, Crna Gora bi bila osramoćena nepovratno.

"Crna Gora bi bila u grijehovima koje vrijeme ne može oprati, na dnu balkanske istorije. Zahvaljujući časti, kuraži, postojanosti brojčano manjih naroda u Crnoj Gori, Crna Gora je sacuvala čast i obraz za navijek, sačuvana je građanska Crna Gora. Ta Crna Gora je stigla nekako do nezavisnosti. Stvorili smo dobru bačvu u kojoj se može praviti dobro vino. Međutim, u tu bačvu je usuto loše vino. DPS je pokvario i bačvu i mnogo štošta drugo. Ja vam ovde obećavam, jer ste vi to zaslužili, pobjednici iz svake presudne bitke za Crnu Goru, prosućemo DPS iz bačve, domovine Crne Gore da se više nikada kvarno vino u nju ne uliva", kazao je Krivokapić.

Za SDP je, istakao je on, Crna Gora bila svetinja.

"Za nas je država bila ideja, a za njih sredstvo. Iskoristili su i poharali Crnu Goru. Za njih je država bila sredstvo za bogaćenje a ne svetinja, majka naša Crna Gora. Priznajem, sa njima smo nekako napravili Crnu Goru, ali se sa njima više ne moze nidje no "sigurnim korakom" u ambis. Sledeća faza za njih je konačna pohara Crne Gore, ovo malo što je ostalo da preliju u njihova pozajmljena imena, sakrivene partnere, da postanu vlasnici, a ne sluge Crne Gore. To nećemo dati", kazao je Krivokapić.

Nova Vlada će, rekao je on, biti formirana od "građanskih partija, od manjinskih partija koje su ostale neukaljane i SDP - a kao stožera koji može uz pomoć svojih evroatlanskih partnera napraviti stabilnu Vladu za promjene".

Galerija

Bonus video: