Krivokapić Oravu: Očekujemo inicijative EU zbog afere "Koverta"

Ističući da je sa Oravom analizirao političku i ekonomsko-socijalnu krizu u državi, Krivokapić je rekao da SDP već tri sedmice pokušava da pozove Skupštinu Crne Gore da kontroliše nadležne organe
3757 pregleda 10 komentar(a)
Ranko Krivokapić i Aivo Orav, Foto: Savo Prelević
Ranko Krivokapić i Aivo Orav, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 31.01.2019. 19:03h

Predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Ranko Krivokapiić kazao da od Evropske unije (EU) očekuje inicijative vezane za aferu „Koverta“. On je nakon razgovora sa šefom delegacije EU Aivom Oravom kazao da do 20. februara očekuje vanrednu sjednicu parlamenta na kojoj će se rapravljati o toj aferi.

„Očekujem razne inicijative EU koje bi trebale da pomognu da se stvar vrati na šine. Crna Gora je iskočila sa političkih i ekonomskih šina u mnogo čemu i očekujem njihove inicijative da se tamo vratimo“, rekao je on.

Ističući da je sa Oravom analizirao političku i ekonomsko-socijalnu krizu u državi, Krivokapić je rekao da SDP već tri sedmice pokušava da pozove Skupštinu Crne Gore da kontroliše nadležne organe.

„Na sceni je erupcija vulkana prljavština u DPS-u vezana za mnoge sfere privrednog, političkog i izbornog života. Pozvali smo insitucije da makar za početak smanje štetu i da parlament postane mjesto odgovornosti prema javnosti. Parlament nema smisao ako se ne bavi najvažnijim temama“, kazao je on i rekao i da će DPS odgovoriti na zahtjev opozicije za vanrednom sjednicom. „Da razmijenimo argumente i natjeramo tužilaštvo, ASK i policiju da rade svoj posao. Oni su se zakleli na Ustav, ne ni jednoj partiji niti čovjeku“, rekao je on.

Na konstataciju novinara da je izvjesno da DPS neće glasati za održavanje vanredne sjednice, Krivokapić je kazao da se „u karijeri nagledao mnogo izvjesnosti“.

„Poslednja je bila da neće biti prelazne vlade, pa smo je dobili. Prije ovoga je bila neizvjesnost da nećemo dobiti potpise, pa smo ih dobili. Da vidimo da li je vlast dovoljno imuna na crnogorsku i međunarodnu javnost“, kazao je on.

Kazao je i da će datum sjednice biti određen nakon predaje potpisa ističući da neće biti „vezan za rođendanske trivijalnosti“.

Bonus video: