Krivokapić sazvao vanredni Kolegijum predsjednika Skupštine - Vijesti.me
SPREMAN DA RAZGOVARA

Krivokapić sazvao vanredni Kolegijum predsjednika Skupštine

“Mora se doći u Skupštinu i razgovarati. Mirni protesti jesu demokratsko sredstvo, ali ne mogu biti trajno sredstvo. Mora se razgovarati, nema drugog načina”, kazao je Krivokapić "Vijestima" nakon demonstracija

DF Protesti
DF Protesti (Foto: Filip Roganović)

Predsjednik parlamenta Ranko Krivokapić zakazao je za nedjelju u podne proširenu sjednicu Kolegijuma predsjednika Skupštine, nakon što su izbili ozbiljni incidenti na protestima.

Osim predsjednika poslaničkih klubova, Krivokapić je pozvao i predsjednike stranaka koji su poslanici.

Na kolegijum su pozvani lideri Nove srpske demokratije Andrija Mandić, Pokreta za promjene Nebojša Medojević, Demokratske narodne partije Milan Knežević, Demosa Miodrag Lekić, Socijalističke narodne partije Srđana Milića Pozitivne Crne Gore Darka Pajovića i Liberalne partije Andrija Popović. 

“Mora se doći u Skupštinu i razgovarati. Mirni protesti jesu demokratsko sredstvo, ali ne mogu biti trajno sredstvo. Mora se razgovarati, nema drugog načina”, kazao je Krivokapić "Vijestima" nakon demonstracija.

Krivokapić je ranije večeras kazao da je ponudio poslanicima da uđu u Skupštinu, nakon što su oni to zatražili na protestnom okupljanju ispred te institucije.

Krivokapić je u razgovoru za “Vijesti” rekao da ga je pozvao potpredsjednik Skupštine Branko Radulović, koji je zatim razgovor prepustio jednom od lidera DF-a Andriji Mandiću.

Kako je Krivokapić kazao, Mandić je tražio da se uklone barijere kako bi poslanici ušli na glavni ulaz Skupštine.

Krivokapić je zatražio da se ne uklanjaju barijere, jer kako je kazao, ne može da preuzme odgovornost za bezbjednost te institucije.

Predsjednik Skupštine kaže da je ponudio Mandiću da sa poslanicima, zajedno sa njim ili sami, uđu u Skupštinu na ulaz koji su svi koristili prethodnih dana, pa i on.

Krivokapić je kazao da je Mandić taj predlog odbio. On je napomenuo da nije bilo razgovora o prelaznoj vladi.