Krivokapić traži podršku opozicije za manjinsku upravu, ali neće u koaliciju sa njima

On je kazao da Podgoricom već četiri godine vlada političkom korupcijom formirana većina
61 komentar(a)
Ranko Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Ranko Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 28.07.2014. 17:41h

Predsjednik SDP-a Ranko Krivokapić isključio je mogućnost razgovora sa opozicijom o formiranju vlasti u Podgorici i kazao da je ponuda za njih ista kao i za DPS - podrška za formiranje manjinske uprave koja bi bila sastavljena od nestranačkih ličnosti i koja bi pripremila nove izbore u Glavnom gradu.

Ta manjinska uprava bila bi, kako je pojasnio Krivokapić, sastavljena od nestranačkih ličnosti i, eventualno, ako se ne može popuniti, iz koalicije Evropsko lice Podgorice (ELPG).

"Njen sastav bi predložila ELPG koja i traži podršku za manjinsku upravu. Ne postoji ni koalicija ni pisani sporazum o tome. Ovo je iznuđeno rješenje do izbora koja bi pripremila vlast koja ima legitimitet”, kazao je Krivokapić.

On je kazao da Podgoricom već četiri godine vlada političkom korupcijom formirana većina, a poslije posljednjih izbora "manjina koja nema legitimitet građan".

"Želimo da se formira manjinska uprava koja bi vratila zakonitost u gradu, uprava koja bi uvela stručne i profesionalne kadrove, izvršila reviziju finansija i gazdovanje javnim dobrima i pripremila demokratske izbore. To je iznuđen koncept. Sa DPS-om smo razgovarali o koaliciji. Sada koalicija nema, manjinska uprava nije koalicija, ne postoji formalni sporazum, manjinska uprava je manjinska podrška za obavljanje posla između dva izborna ciklusa u glavnom gradu”, kazao je Krivokapić.

Kako je naveo o manjinskoj upravi razgovaraće sa opozicijom u najskorije vrijeme.

"Manjinska upava nije koalicija i mogu je podržati svi, bavi se opštim interesima grada u kraćem periodu", rekao je Krivokapić.

On vjeruje da će dobiti podršku 30 odbornika za svoj koncept.

Na pitanje da li postoji mogućnost da formira vlast sa opozicijom odgovorio je odrično.

"Ne. Taj dio pregovora nećemo voditi jer u to nismo ni kretali", odgovrio je Krivokapić.

Krivokapić je ukazao da oni ne pregovaraju ni sa kim već iznose zahtjev za podršku.

"Da biste pregovarali morate imati neki koncept koji treba usaglašavati. Mi imamo čist koncept koji smo ponudili svima i uzmite ili ostavite", naveo je Krivokapić.

Bonus video: