Krivokapić u Londonu sa predsjednicom Doma lordova

Predsjednica Doma lordova parlamenta Velike Britanije Helen Valeri Hejmen ocijenila je danas da Crna Gora doprinosi stabilnosti regiona.
0 komentar(a)
Ažurirano: 06.06.2011. 20:02h

Predsjednica Doma lordova parlamenta Velike Britanije Helen Valeri Hejmen ocijenila je danas da Crna Gora doprinosi stabilnosti regiona i da je u kratkom periodu ostvarila značajan napredak u ispunjavanju evropskih obaveza.

Hejmenova je ovu ocjenu iznijela se u Londonu prilikom susreta sa predsjednikom crnogorske skupštine Rankom Krivokapićem, koji boravi u dvodnevnoj posjeti Velikoj Britaniji.

Krivokapić je rekao da je Crna Gora "odličan primer skladnog funkcionisanja multietničkog i multikulturnog društva, što je preporučuje da bude most reintegracionih procesa u regionu", saopšteno je nakon razgovora iz kabineta predsjednika crnogorske skupštine.

Krivokapić je članove Doma lordova britanskog parlamenta upoznao sa ključnim pravcima crnogorske spoljnje politike, procesom pristupanja NATO-u, aktivnostima na ispunjavanju preporuka Evropske unije (EU) , kao i sa jačanjem nadzorne uloge skupštine, navodi se u saopštenju.

On je članovima Gornjeg doma prenio uvjeravanja da će Crna Gora, "usvajanjem evropskih normi i pravila ponašanja, trajno ustaliti evropski model vladavine prava kao svoj najvažniji cilj".

Posjetu Ujedinjenom kraljevstvu Velike Britanije i Sjeverne Irske Krivokapić nastavlja susretima sa predsjednikom Donjeg doma parlamenta Džonom Berkovim i članovima odbora za EU oba doma parlamenta.

Bonus video: