Krivokapiću mjesto počasnog predsjednika SDP

Stranka će ubuduće imati i zamjenika predsjednika, umjesto potpredsjednika kako je bilo do sada
10203 pregleda 33 komentar(a)
Promjene na čelu stranke: Krivokapić i Vuksanović Stanković, Foto: Filip Roganović
Promjene na čelu stranke: Krivokapić i Vuksanović Stanković, Foto: Filip Roganović

Socijaldemokratska partija (SDP) će imati počasnog predsjednika koji će na toj funkciji moći da bude najviše dva mandata, odlučeno je na sjednici Glavnog odbora SDP-a.

Prema informacijama "Vijesti" aktuelni lider SDP-a Ranko Krivokapić biće imenovan za počasnog predsjednika nakon kongresa.

Stranka će ubuduće imati i zamjenika predsjednika, umjesto potpredsjednika kako je bilo do sada.

"Funkcija počasnog predsjednika je novina koja je unijeta u izmjene stranačkog Statuta koji će biti usvojen na kongresu. Počasni predsjednik se neće birati već će se njegovo imenovanje samo konstatovati nakon kongresa", kazao je sagovornik "Vijesti" iz SDP-a.

Glavni odbor SDP-a je juče i zvanično potvrdio da će Draginja Vuksanović Stanković biti jedini kandidat za predsjednika stranke, na kongresu koji će biti održan 29. juna na Cetinju.

Krivokapić je krajem aprila saopštio da odustajanjem od kandidature za predsjednika stranke želi da otvori prostor za novu generaciju lidera u partiji.

Unutar partije su nakon toga sprovodene široke konsultacije, kako bi na stranačkom kongresu bio samo jedan predsjednički kandidat koji će imati podršku organa SDP-a.

Nakon što je predala kandidaturu za predsjednicu SDP-a, Vuksanović Stanković je izjavila da sa pozicije stranačkog lidera želi da nastavi borbu za bolju Crnu Goru, društvo jednakih šansi, u kojem neće biti privilegovanih zbog partijske ili bilo koje druge veze.

Ona je tada naglasila da je SDP partija koja traje tri decenije i koja je ostvarila sve svoje strateške državne ciljeve nezavisnu, građansku Crnu Goru, NATO članstvo i evropski put.

Istakla je i da borba za dostojanstven život svakog građanina mora biti prioritet svake političke partije, najavljujući da će tome do kraja posvećena zajedno sa svojim timom.

Bonus video: