Krsto Bošković vozi službeno auto, iako više nije funkcioner

Bošković ovaj automobil koristi jer još uvijek obavlja funkciju glavnog projekt-menadžera izgradnje nove kanalizacione i rekonstrukcije postojeće vodovodne infrastrukture
77 pregleda 3 komentar(a)
Krsto Bošković, Foto: Sdp.co.me
Krsto Bošković, Foto: Sdp.co.me
Ažurirano: 20.06.2012. 18:45h

Opština Tivat trenutno raspolaže sa 13 službenih automobila i jednim motociklom navodi se u informaciji koju je "Vijestima" proslijedila glavni administrator Opštine Jovanka Laličić.

"Opština ima interni Pravilnik o načinu upotrebe službenih automobila i istim je utvrđeno da su predsjedniku Opštine i potpredsjednicima Opštine službena vozila na 24-časovnoj upotrebi", odgovorila je Laličić na pitanje kako je regulisano korišćenje službenih vozila u tivatskoj lokalnoj upravi.

Pored "forda mondeo 2.0 TDCI" (TV AA 001) koji koristi za rijetke protokolarne prilike kada ga u njemu vozi službeni vozač, gradonačelnik Tivta Dragan Kankaraš (DPS) najčešće sam upravlja drugim službenim automobilom "ford C-max 2.0 TDCI" koje mu je na 24-satnom raspolaganju.

Trenutno jedini potpredsjednik Opštine Tivat Ilija Janković (HGI) vozi službeni "reno clio", dok drugi dosadašnji potpredsjednik Opštine Tivat Krsto Bošković (SDP), iako je nedavno podnio ostavku na tu funkciju, i dalje vozi službeni opštinski "ford C-max" (TVAB 194).

Bošković ovaj automobil koristi jer još uvijek obavlja funkciju glavnog projekt-menadžera izgradnje nove kanalizacione i rekonstrukcije postojeće vodovodne infrastrukture u Tivtu, rečeno je "Vijestima" nezvanično u Opštini Tivat, koju je inače, Bošković kao potpredsjednik, 22. februara ove godine tužio pred Osnovnim sudom u Kotoru, tražeći da mu opštinska Komisija za rješavanje stambenih potreba lokalnih funkcionera, umjesto kredita od 16.359 eura koji mu je pripao na internom konkursu, dodijeli stambeni kredit od 28 hiljada eura i nadoknadi mu sudske troškove.

Inače, pored tri gore pomenuta "forda", Opština Tivat iz vremena kada je dobro sarađivala sapodgoričkim "Krisma motorsom" zastupnikom "Forda", ima još jedan "fordov" automobil, model "fusion 1.4 TDCI" koji najčešće koristi direktor Direkcije za uređenje i izgradnju Tivta Predrag Obradović.

Osim ovih automobila, u opštinskom voznom parku su i dva terenca marke "toj ota" i to veliki "landcruiser 120 4.2 D" koji je Opštini svojevremeno donirao UNICEF, te nešto manji "RAV 4. 2.2 D" koji je Opština dobila od splitske firme "Konstruktor" koja je izvodila radove na prvoj fazi novog gradskog kanalizacionog sistema.

Lokalna uprava najmanjeg bokeljskog grada posjeduje i jedan "reno thalia", "zastavu 101 "i "jugo 55" koji su, kao i motocikl "tomos APN 65" najčešće na raspolaganju kuririma i Komunalnoj policiji, te jedan "golf V" i "foksvagen caddy" koje koriste ostali službenici Opštine. U opštinskom voznom parku je i automobil "reno cangoo" koji je međutim, ustupljen na korišćenje lokalnom Radiju Tivat.

Bonus video: