Kukan: Ima u Crnoj Gori nekoliko „telekoma”

Takvih slučajeva ima nekoliko i činilo mi se nepravednim da izdvajam samo Telekom Crne Gore. Svi znaju o čemu se radi, rekao je evropski parlamentarac Eduard Kukan
0 komentar(a)
kukan, krivokapic, Foto: Zoran Đurić
kukan, krivokapic, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 01.03.2012. 08:50h

Grupacija Zelenih u Evropskom parlamentu neće učestvovati u današnjem glasanju o Rezoluciji o Crnoj Gori u Spoljnopolitičkom odboru Evropskog parlamenta, zato što u konačnom tekstu Rezolucije neće biti pomenuta afera “Telekom”.

Iako je u svom amandmanu bio predložio da se insisitra na ravjetljavanju afere “Telekom”, Eduard Kukan, šef Spoljnopolitičkog komiteta EP (AFET), tokom jučerašnje rasprave odlučio je da odustane od toga.

“Takvih slučajeva ima nekoliko i činilo mi se nepravednim da izdvajam samo Telekom Crne Gore. Svi znaju o čemu se radi. Diskusija u Crnoj Gori je pokrenuta i ovako nam se činilo konstruktivnije. Ali, nemojmo ostavljati dileme. Slučajevi optužbe za korupciju moraju da budu ispitani, a specijalno u slučajevima privatizacije, baš kao što stoji u amandmanu", rekao je “Vijestima” bivši šef slovačke diplomatije.

U diskusiji u Spoljnopolitičkom odboru, koja se povela oko toga da li će se u dokumentu direktno pomenuti slučaj Telekoma Crne Gore, Ulrike Lunaček iz grupacije Zelenih, rekla je da ne misli da se iko mora automatski stavljati na stub srama, ali da je slučaj korupcije prilikom privatizacije Telekoma “tako jak da je trebalo da bude naveden, pogotovo zato jer je figurirao u prvom podnesenom amandmanu”.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: