Lamers poručio vlastima u Crnoj Gori: Nema više foliranja

"Strukture organizovanog kriminala biće razbijene u paramparčad prije nego što se država približi EU, a folirantima će biti izvučen tepih ispod nogu”
51 pregleda 71 komentar(a)
Karl Lamers, Foto: Adevarul.ro
Karl Lamers, Foto: Adevarul.ro
Ažurirano: 12.05.2012. 04:28h

Političke strukture u Njemačkoj insistiraće da se, nakon što Crna Gora počne pristupne pregovore, traže konkretne akcije crnogorskog pravosuđa, ocijenio je Peter Bajer, izvjestilac Bundestaga za Crnu Goru i poslanik vladajuće CDU.

On je tokom razgovora sa delegacijom crnogorske opozicije poručio da Vlada treba da otvori dijalog sa opozicijom oko reformi pravosuđa, navodeći da Vlada mora biti spremna da usvaja evropske standarde u toj oblasti.

Opozicija je, kako se navodi u saopštenju nakon sastanka, iskazala spremnost da podrži suštinske promjene u pravosuđu kojima bi se napravio diskontinuitet „podaničkog odnosa vrha pravosuđa prema partiji na vlasti“.

"Doći će vrlo neugodno vrijeme za one koji su prema nama vodili politiku foliranja u Crnoj Gori"

„Bajer nas je informisao da je sve teže obezbijediti podršku poslanika CDU-CSU za nastavak pregovora sa Crnom Gorom, jer sve veći broj njih smatra da Vlada Crne Gore nije ispunila ništa od postavljenih uslova“, navodi se u saopštenju.

Delegacija koju čine Nebojša Medojević (PzP), Andrija Mandić (Nova) i Predrag Bulatović (SNP) razgovarala je posljednjeg dana zvanične posjete Berlinu i sa poslanikom Bundestaga iz Grupe za Jugoisitočnu Evropu, kao i Karlom Lamersom, zamjenikom predsjednika Odbora za odbranu Bundestaga, koji je kazao da su u NATO svjesni da određeni centri u crnogorskoj vlasti ne pristupaju iskreno reformama.

„Doći će vrlo neugodno vrijeme za one koji su prema nama vodili politiku foliranja u Crnoj Gori. Strukture organizovanog kriminala biće razbijene u paramparčad prije nego što se država približi EU, a folirantima će biti izvučen tepih ispod nogu”, istakao je Lamers, koji je i predsjednik Parlamentarne skupštine NATO-a.

Bonus video: