Lazović čeka Pozitivnu

Socijaldemokrate zadužile Lazovića da do kraja sedmice organizuje sastanak sa Pozitivnom
60 pregleda 30 komentar(a)
Pozitivna Crna Gora, SDP, Foto: Savo Prelević
Pozitivna Crna Gora, SDP, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 01.07.2014. 16:10h

Pregovarački timovi Socijaldemokratske partije (SDP) i Pozitivne Crne Gore trebalo bi narednih dana da odluče na koji će način te partije pregovarati o formiranju vlasti u Podgorici. Prema informacijama “Vijesti" socijaldemokrate su zadužile šefa pregovaračkog tima Vujicu Lazovića da do kraja nedjelje održi sastanak sa predstavnicima Pozitivne, kako bi se preciziralo hoće li ta stranka učestvovati i eventualno na koji način u pregovorima sa Demokratskom partijom socijalista (DPS).

Lazović je ranije najavio da će o formiranju vlasti u Podgorici razgovarati sa DPS-om, navodeći da će te pregovore početi samostalno ako sa Pozitivnom u međuvremenu ne usaglase platformu. Šefica pregovaračke grupe Pozitivne Azra Jasavić je zbog toga optužila Lazovića da ide u zagrljaj DPS-u, navodeći da Pozitivna insistira da se zajednički ispoštuje volja birača da koalicija Evropsko lice Podgorice razgovara sa opozicijom. Poslanik Pozitivne Dritan Abazović tražio je od predsjedništva stranke da se obaveže da sa DPS-om nema pregovora, navodeći da se time samo nepotrebno gubi vrijeme, ali predsjedništvo o tome nije glasalo. Socijaldemokrate već pregovaraju sa DPS-om o mogućoj saradnji u Baru, Bijelom Polju i Pljevljima, ali prema tvrdnjama sagvornika “Vijesti" dogovor u tim opštinama zavisiće i od pregovora u Podgorici.

Sagovornici "Vijesti" tvrde da su dvije partije načelno dogovorile osnove saradnje u tim opštinama, ali da će konkretni dogovori uslijediti kada bude jasno ima li koalicije u Podgorici.

Bonus video: